IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2018, 23:40   #1
Çevrimdışı
Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
1 su bardağı sıvı yağ.
Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker.


Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı
Öncelik olarak helvamızın şerbetini hazırlamak için,toz şeker ve su tencereye koyup kısık ateşte erimeye bırakıyoruz.

Çelik, geniş ve derin bir tencereye, sıvı yağ ile un koyuyoruz.

Unun kokusu çıkana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak kavruyoruz.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulmasını bekliyoruz.

Arzu edilen renge ulaşınca 1 taşım kaynatılıp, ocaktan alınan şerbeti kavrulan unun üzerine döküyoruz.

Dökme işlemi esnasında, sıçramalara karşı dikkatli olunmalıdır!

Şerbet döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır ve ocaktan alınır.

Kaşığın arka tarafı ile iyice bastırarak karıştırılıp, un helvası hazır edilir.

Ilınan helvadan biraz alınıp kaşığın içerisine bastırılır ve ters çevrilerek kaşıktan çıkartılıp servis tabağına dizilir.

Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre, tarçın, hindistan cevizi veya ceviz içi serpiştirilip servise sunulur.

Bu tarifte helva kaşık ile şekillendirilmiştir. Arzu ederseniz helvayı silikon kaplara bastırarak ta şekillendirebilirsiniz.

Bu tarif göre kaşık ile şekillendirilmiş 30 adet helva elde ediliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
1 su bardağı sıvı yağ.
Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker.


Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı
Öncelik olarak helvamızın şerbetini hazırlamak için,toz şeker ve su tencereye koyup kısık ateşte erimeye bırakıyoruz.

Çelik, geniş ve derin bir tencereye, sıvı yağ ile un koyuyoruz.

Unun kokusu çıkana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak kavruyoruz.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulmasını bekliyoruz.

Arzu edilen renge ulaşınca 1 taşım kaynatılıp, ocaktan alınan şerbeti kavrulan unun üzerine döküyoruz.

Dökme işlemi esnasında, sıçramalara karşı dikkatli olunmalıdır!

Şerbet döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır ve ocaktan alınır.

Kaşığın arka tarafı ile iyice bastırarak karıştırılıp, un helvası hazır edilir.

Ilınan helvadan biraz alınıp kaşığın içerisine bastırılır ve ters çevrilerek kaşıktan çıkartılıp servis tabağına dizilir.

Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre, tarçın, hindistan cevizi veya ceviz içi serpiştirilip servise sunulur.

Bu tarifte helva kaşık ile şekillendirilmiştir. Arzu ederseniz helvayı silikon kaplara bastırarak ta şekillendirebilirsiniz.

Bu tarif göre kaşık ile şekillendirilmiş 30 adet helva elde ediliyor.
__________________
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.
Hayal gücü ise her yere.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
tatlılar, unhelvası, yemektarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakallı irmik helvası tarifi Lcia Tatlılar 0 11 Mart 2015 13:54
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi Elysian Tatlılar 0 05 Temmuz 2014 19:17
Demirhindili Un Helvası Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 0 09 Kasım 2013 17:15
Resimli Kar helvası tarifi Zen Tatlılar 0 30 Aralık 2012 18:06
Ağzınıza Layık Un Helvası Tarifi Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 15:32