IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By NerqiS
  • 1 Post By No1
  • 1 Post By NerqiS
  • 1 Post By No1

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Ekim 2018, 21:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fındıkzade tatlısı




Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

-3-4 yemek kaşığı toz şeker*
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı süt*
-1 çay bardaği sıvı yağ
-1 su bardağı galete unu
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
-1 su bardağı*hindistan*cevizi
-1 paket kabartma tozu*

Muhallebisi için;*

-1 litre süt*
-2 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*
-3 yemek kaşığı toz şeker *
-1 paket krem şanti
-1 paket vanilya*

Şerbeti için;

-2 su bardağı şeker*
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı;

-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *
-Yağladığınız kare borcama dökün
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*
-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...*

ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
tarifi, tatli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fındıkzade Tatlısı Seyra Tatlılar 0 27 Eylül 2014 23:10
Lor Tatlısı Zen Tatlılar 0 31 Ekim 2012 21:38
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi Liaaa Tatlılar 1 09 Ağustos 2012 13:52
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
gül tatlısı KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:55