IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Kasım 2018, 21:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri




Sütlü irmik tatlısı, hafif ve serin bir tatlı isteyenler için iyi bir alternatif. Çok fazla malzeme gerektirmeyen sütlü irmik tatlısı tarifi ile kendinize ve misafirlerinize güzel bir lezzet keyfi sunabilirsiniz. Ayrıca yüksek bir kaloriye de sahip değil. Diyet yapanların da abartmadan yiyebileceği sütlü irmik tatlısı tarifi ile birlikte püf noktaları, servis önerileri ve farklı çeşitleri videolu anlatımı ile sayfamızda.






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Sütlü irmik tatlısı tarifi ile güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Esasında işin güzel yanı, bu tarif ile birlikte bu tatlıya değişik renkler ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra ikram edilen sütlü irmik tatlısını meyvelerle süsleyerek farklı bir tat yapabilir, dondurma, çikolata, vişne sosu veya aklınıza gelebilecek farklı konseptler yapabilirsiniz. İşte düşük kalorili sütlü irmik tatlısı tarifi videolu anlatımı ve püf noktaları...



SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ



Orta büyüklükteki 1 porsiyon sütlü irmikli tatlı kalori miktarı yaklaşık olarak 218 kcal olup çoğu tatlıya göre hafif bir tatlıdır. Kalorisi az gözükse bile yine de aşırıya kaçmamak da fayda var. Peki sütlü irmik tatlısı ile gereken malzemeler neler?


Malzemeler
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao

SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?
Sütlü irmik tatlısı yapımına temel malzemelerin karışımı ile başlıyoruz. Derin bir tencere içine bir litre süt, şeker ve irmiği alarak orta ateşte pişiriyoruz. Sütün kaynaması ile birlikte tencereyi ocaktan alarak içine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Bu sırada kullanacağımız kap ve kalıbı sudan geçiriyoruz. Bundan sonra olan kısmı iki şekilde yapabilirsiniz. Eğer sade istiyorsanız karışımın tamamını kabın içine koyarak dolaba soğumaya alın. Ya da karışımın yarısına kalıba koyduktan sonra diğer yarısına kakaolu ile mikserde karıştırdıktan sonra diğerinin üzerine ekleyebilirsiniz.

Her iki şekilde de dolapta bir gün bekletin. Ve servis öncesi kalıplardan ters olarak çıkardıktan sonra üzerine ceviz, fındık, fıstık veya tarçın ile süsleyip servis yapabilirsiniz.



ÇİKOLATALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Eğer sütlü irmik tatlısını sade olarak denediyseniz çikolatalı olanını mutlaka yapmalı ve bu muhteşem ikilini tadını tatmalısınız. Sadesinden yapımı çok farklı olmayıp sadece üzerine ekleyeceğiniz çikolata sosu ile enfes bir tat elde etmeniz mümkün. Çikolatalı sütlü irmik tatlısı için gereken malzemeler şöyle;


Malzemeler:
5 su bardağı soğuk süt
8 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket çikolata sos
2 su bardağı soğuk süt
Servisi için:
1 su bardağı yaban mersini
2 yemek kaşığı file Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?
Tatlı yapımı için ilk olarak soğuk süt, irmik ve şeker bir tencere içine alınarak orta ateşte sürekli karıştırılarak pişiriliyor. Yoğunlaşmaya başlayan tatlı karışımına vanilyayı ekleyerek yine karıştırıyoruz. Tatlıyı nasıl servis etmeyi düşünüyorsanız ona göre olan kalıplarını ıslatın. Ve sonra tatlınızı bu kalıplar içine dökerek buzdolabına soğumaya alın. Bu paket toz çikolata ile sütü karıştırarak pişirin. Kıvamına ulaştığı zaman sütlü irmik tatlısı üzerinde gezdirin.

Servis önerisi olarak üzerine Antep fıstığı, ceviz ve fındık serpebileceğiniz gibi yaban mersini, çilek gibi meyveler ekleyerek de misafirlerinize sunabilirsiniz.



VİŞNE SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Gelelim 3 katlı bir irmik tatlısına. Vişne sosu, kakao ve sütlü irmik tatlısı karışımı ile şahane bir tat denemeye hazır mısınız? İşte vişne soslu sütlü irmik tatlısı için gereken malzemeler...


Malzemeler
Birinci Kat için
3 su bardağı vişne kompostosu
6 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
İkinci Kat için
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1,5 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
Üçüncü Kat için
Kakao

NASIL YAPILIR?
Bu nefis tatlının yapımına birinci kattan başlıyoruz. Vişne kompostosu, nişasta ve tereyağını tencereye alarak sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını vişne sosunu artırıp azaltarak keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırladığımız bu karışımı daha sonra ıslattığımız kalıbın içine döküyoruz ve eşit bir şekilde yayıyoruz. Ve yarım saat soğuması için bırakıyoruz.
Tatlının ikinci katı ise klasik sütlü irmik tatlısı gibi yapılıyor. Süt, şeker ve irmik bir tencerede orta ateş üzerinde sürekli karıştırılarak pişiriyoruz. Kıvamına ulaşınca vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız bu karışımı ikiye ayırıyoruz. Biraz soğuduktan sonra irmik tatlısının yarısını, ilk hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız vişne soslu kısmın üzerine yayarak ekliyoruz. Diğer yarısını ise kakao ile mikser ile karıştırıp yine soğuduktan sonra kalıbın en üst kısmına yayarak ekliyoruz.

Bu şekilde dolaba kaldırıp bir gün soğumasını bekliyoruz. Daha sonra ise yine servis önce kalıptan ters çevirip üzerini isteğinize göre süsleyip güzel tatlının keyfinin çıkarabilirsiniz.



LABNELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Labne, tatlılar ile uyumu süper olan bir süt ürünü. Bunu bir de sütlü irmik tatlısı ile birlikte uyumu ayrı bir güzel oluyor. Yine iki güzel tat bir araya gelecek ve ortaya hakikaten uygun kalorili güzel bir tatlı ortaya çıkacak. Labneli sütlü irmik tatlısı için gereken malzemeler şöyle;


Malzemeler:
400gr labne
6 su bardağı Pınar Süt
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1 paket vanilya
Tel kadayıflı süsleme için:
1 yemek kaşığı tereyağı
75gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz

NASIL YAPILIR?
Orta boy tencere içine süt, şeker, irmik ve vanilyayı koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın kaynaması ile labneyi ekleyerek yaklaşık 3 dakika da karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı ıslattığınız kalıbın içine döküp buzdolabında 4-6 saat arası soğumaya bırakın.

Bu zaman sonrasında tel kadayıfı tereyağı ile birlikte hafif renk alıncaya kadar pişirin. Daha sonra içine ceviz ve şekeri ekleyin. Tel kadayıflar kızarana kadar çevirmeye devam edin. Soğuyan tatlınızı dolaptan alarak tel kadayıfların üstüne koyun. Tatlınız hazır. Servis için üzerine taze nane ve kırmızı meyveler ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz.



ANTEP FISTIKLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Sütlü irmik tatlısını Antep fıstığı ile farklı bir tada ulaştırıyoruz bu tarifimizde. Gereken malzemeler ve yapımı ise şu şekilde;
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
250 gr tereyağı
1 su bardağı toz Antep fıstığı
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt

NASIL YAPILIR?
Öncelikle süt ve şekeri kısık ateşte ocağa alın fakat kaynatmayın, şekeri erimesi kadar ısınmayı yeterli. Başka bir kap içerisine ise tereyağı ve irmiği koyu bir renk alana kadar kavurmaya başlıyoruz. İrmik koyu kahverengini aldığı zaman Antep fıstığını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında ise şekerli sütü bu karışım içine yavaş yavaş ekliyor ve karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp ara ara karıştırıyoruz. Sonrasında ise soğumaya bırakıyoruz. Yarım saat kadar soğuduktan sonra isterseniz yanına alacağız sade dondurma ile tatlının keyfini çıkarabilirsiniz.




BALKABAKLI SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Sütlü irmik tatlısını bu sefer balkabağı ile deneyelim. Bu tarif ile üç renkli enfes bir tatlının tadına bakacağız. Gereken malzemeler şöyle;


Malzemeleri
1 litre süt
12 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı haşlanıp püre yapılmış balkabağı

NASIL YAPILIR?
Tatlımızın yapımına derin bir tencere içine aldığımız süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve şekeri alarak başlıyoruz. Orta ateşte bu karışımı isterseniz bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kıvamına gelince ocaktan alarak vanilini ekliyor ve karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sütlü irmik karışımının üçte birini kakao ile iyice karıştırarak hafifçe ıslattığınız borcama dökün.
Geri kalan karışımın yarısını bu kakaolu kısmın üzerine dökün. Son kalan kısmı ise balkabağı püresi ve şeker karışımı ile birlikte karıştırıp en üst kısma dökün. Tatlınız oda sıcaklığına gelince buzbolabına alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ters çevirerek üç renkli tatlınızın keyfini çıkarabilirsiniz.




SÜTLÜ IRMAK TATLISI TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

  • Tatlının kıvamının boza gibi olmalı
  • Kalıbı hafif ıslatmanız servis sırasında size kolaylık sağlar
  • Tatlınızı en az 2 saat dolapta bekletmeniz daha lezzetli olmasını sağlar

SERVİS ÖNERİLERİ
Çikolata sosu veya eritilmiş çikolata ile
Değişik meyveler ve meyveli sos ile
Fındık, Antep fıstığı, ceviz veyahut tarçın ile
Nane yaprağı ile





alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
püf noktaları, sütlü irmik tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü İncir Tatlısı (Şekersiz) Burce Diyet Tarifleri 0 25 Mart 2016 00:09
Joleli irmik tatlısı Lcia Tatlılar 0 25 Mart 2015 19:43
Vişneli Irmik Tatlısı Seyra Tatlılar 0 17 Ekim 2014 22:41
Süt Şerbetli Sünger Tatlısı(Şerbet-i Sütlü) Cappy Tatlılar 0 15 Mayıs 2014 01:54
Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi Sue Tatlılar 0 02 Ağustos 2012 14:54