IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Güllaç yapmanın püf noktaları (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/820332-gullac-yapmanin-puf-noktalari.html)

vioLeta 10 Mayıs 2019 05:58

Güllaç yapmanın püf noktaları
 
Güllaç yapmanın püf noktaları



Güllaç yaprakları oldukça narin malzemeler. Bu nedenle onları kolaylıkla boyutlandırmak için güllaç yapraklarınızı kullandığınız tepsinin ya da borcamın boyutlarında hazırlayın. Ardından işin en önemli noktası olan sütlü şerbetini yapmaya başlayın. Güllacın tazecik sütlerle yapılanı makbul. Lezzetini arttırmak için taze günlük sütleri kullanabilirsiniz.

Sütünüzü genişçe bir tencerenin içerisine alın. Ardından üzerine toz şeker ilave edin. 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. Ardından bir çırpma teli ya da kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker içerisinde eriyip süt ılıklaşınca ocaktan alın. Şerbetiniz sıcak ya da soğuk değil ılık olsun mutlaka. Çok sıcak olursa yapraklar çabucak ıslanıp kendini bırakır. Çok soğuk olursa da sütünü çekmez. Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli.

Kullanacağınız borcam ya da tepsinin tabanına hazırladığınız bu şerbetten 3-4 kepçe kadar dökün ve yarısından azını tane güllaç yaprağını tabanına yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika kadar sütü yapraklar çekene kadar bekletin. Böylelikle üzerine konan diğer malzemelerde yumuşama olmasını da engellemiş olursunuz.

Üzerine dilerseniz ceviz ya da meyve ilave ettikten sonra yeni katını çıkın ve tekrar aynı yaprak yerleştirme süt dökme işlemini uygulayın. Güllacınızı oda sıcaklığında 5-10 dakika beklettikten sonra buzdolabına kaldırın.

Servis etmeden önce üzerini ilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Güllacınızın dibinde bir miktar süt kalacaktır. Tamamını çekmesini beklemeyin, tamamını çekerse kuruma yapabilir. Meyvelerinizi de kararmayan ve ekşi olmayan meyvelerden seçin ve servis etmeden önce üzerini süsleyin ve ardından afiyetle tüketin.



Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net