IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2019, 05:58   #1
Çevrimiçi
Güllaç yapmanın püf noktaları


-- Sponsor Baglantı --


Güllaç yapmanın püf noktaları



Güllaç yaprakları oldukça narin malzemeler. Bu nedenle onları kolaylıkla boyutlandırmak için güllaç yapraklarınızı kullandığınız tepsinin ya da borcamın boyutlarında hazırlayın. Ardından işin en önemli noktası olan sütlü şerbetini yapmaya başlayın. Güllacın tazecik sütlerle yapılanı makbul. Lezzetini arttırmak için taze günlük sütleri kullanabilirsiniz.

Sütünüzü genişçe bir tencerenin içerisine alın. Ardından üzerine toz şeker ilave edin. 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. Ardından bir çırpma teli ya da kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker içerisinde eriyip süt ılıklaşınca ocaktan alın. Şerbetiniz sıcak ya da soğuk değil ılık olsun mutlaka. Çok sıcak olursa yapraklar çabucak ıslanıp kendini bırakır. Çok soğuk olursa da sütünü çekmez. Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli.

Kullanacağınız borcam ya da tepsinin tabanına hazırladığınız bu şerbetten 3-4 kepçe kadar dökün ve yarısından azını tane güllaç yaprağını tabanına yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika kadar sütü yapraklar çekene kadar bekletin. Böylelikle üzerine konan diğer malzemelerde yumuşama olmasını da engellemiş olursunuz.

Üzerine dilerseniz ceviz ya da meyve ilave ettikten sonra yeni katını çıkın ve tekrar aynı yaprak yerleştirme süt dökme işlemini uygulayın. Güllacınızı oda sıcaklığında 5-10 dakika beklettikten sonra buzdolabına kaldırın.

Servis etmeden önce üzerini ilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Güllacınızın dibinde bir miktar süt kalacaktır. Tamamını çekmesini beklemeyin, tamamını çekerse kuruma yapabilir. Meyvelerinizi de kararmayan ve ekşi olmayan meyvelerden seçin ve servis etmeden önce üzerini süsleyin ve ardından afiyetle tüketin.



Alıntı.
Güllaç yapmanın püf noktaları



Güllaç yaprakları oldukça narin malzemeler. Bu nedenle onları kolaylıkla boyutlandırmak için güllaç yapraklarınızı kullandığınız tepsinin ya da borcamın boyutlarında hazırlayın. Ardından işin en önemli noktası olan sütlü şerbetini yapmaya başlayın. Güllacın tazecik sütlerle yapılanı makbul. Lezzetini arttırmak için taze günlük sütleri kullanabilirsiniz.

Sütünüzü genişçe bir tencerenin içerisine alın. Ardından üzerine toz şeker ilave edin. 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. Ardından bir çırpma teli ya da kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker içerisinde eriyip süt ılıklaşınca ocaktan alın. Şerbetiniz sıcak ya da soğuk değil ılık olsun mutlaka. Çok sıcak olursa yapraklar çabucak ıslanıp kendini bırakır. Çok soğuk olursa da sütünü çekmez. Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli.

Kullanacağınız borcam ya da tepsinin tabanına hazırladığınız bu şerbetten 3-4 kepçe kadar dökün ve yarısından azını tane güllaç yaprağını tabanına yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika kadar sütü yapraklar çekene kadar bekletin. Böylelikle üzerine konan diğer malzemelerde yumuşama olmasını da engellemiş olursunuz.

Üzerine dilerseniz ceviz ya da meyve ilave ettikten sonra yeni katını çıkın ve tekrar aynı yaprak yerleştirme süt dökme işlemini uygulayın. Güllacınızı oda sıcaklığında 5-10 dakika beklettikten sonra buzdolabına kaldırın.

Servis etmeden önce üzerini ilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Güllacınızın dibinde bir miktar süt kalacaktır. Tamamını çekmesini beklemeyin, tamamını çekerse kuruma yapabilir. Meyvelerinizi de kararmayan ve ekşi olmayan meyvelerden seçin ve servis etmeden önce üzerini süsleyin ve ardından afiyetle tüketin.



Alıntı.
__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.



Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
güllaç, püf noktaları, ramazan, tarifleri, tatlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhteşem kek yapmanın püf noktaları Desmont Kek Tarifleri 0 08 Şubat 2015 17:28
Ağda yapmanın püf noktaları Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Ocak 2015 20:21
Pilav Yapmanın Püf Noktaları oneofgirl Yemek Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 15:48
Reçel Yapmanın Püf Noktaları Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 18:30
Makarna Yapmanın Püf Noktaları Liaaa Yemek Tarifleri 0 16 Şubat 2012 18:05