Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 50 gr margarin 1 su bardağı irmik Yarım+çeyrek su bardağı şeker 1 su bardağı su İç dolgusu : İstediğiniz dondurma ben sade dondurma kullandım Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tarif 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. 1 kişiye yarım su bardağı yeterli geliyor. Margarin uygun bir tava veya tencerede eritilir. İrmik konularak orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavrulur. Sonra şeker eklenip altı kısılır sürekli karıştırarak irmiğin rengi istediğiniz tona gelene kadar kavrulur. (bu esnada dikkatli olun çabuk kavruluyor yakmayın. ) Sonra suyu eklenir. Bu esnada dikkat edilmesi gerekiyor. Suyu koyarken sıçrama yapabilir. Suyu koyduktan sonra kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırılır. (hala ocak kısık haldeyken yapılacak işlem. ) Şeker eriyince altı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır. Soğuyunca bi kaseye konulur ortası açılır dondurma konulur üstü kapatılır. Servis tabağına ters çevrilir süslenir. Dondurma konulduktan sonra hemen tüketilmesi gerekiyor. Dondurma eriyor çünki. Ben ocağımın en küçük gözünde yaptım ama her ocağın pişirme süreleri ateşinin şiddeti bir değil onu göz önünde bulundurarak kavurma işleminizi yapın. İsterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz ama kıvamını etkiler. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net