IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2019, 12:39   #1
Çevrimdışı
Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin


-- Sponsor Baglantı --


Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
50 gr margarin
1 su bardağı irmik
Yarım+çeyrek su bardağı şeker
1 su bardağı su
İç dolgusu :

İstediğiniz dondurma ben sade dondurma kullandım
Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Tarif 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. 1 kişiye yarım su bardağı yeterli geliyor.

Margarin uygun bir tava veya tencerede eritilir.
İrmik konularak orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavrulur.
Sonra şeker eklenip altı kısılır sürekli karıştırarak irmiğin rengi istediğiniz tona gelene kadar kavrulur. (bu esnada dikkatli olun çabuk kavruluyor yakmayın. )
Sonra suyu eklenir.
Bu esnada dikkat edilmesi gerekiyor.
Suyu koyarken sıçrama yapabilir.
Suyu koyduktan sonra kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırılır. (hala ocak kısık haldeyken yapılacak işlem. )
Şeker eriyince altı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
Soğuyunca bi kaseye konulur ortası açılır dondurma konulur üstü kapatılır.
Servis tabağına ters çevrilir süslenir.
Dondurma konulduktan sonra hemen tüketilmesi gerekiyor.
Dondurma eriyor çünki. Ben ocağımın en küçük gözünde yaptım ama her ocağın pişirme süreleri ateşinin şiddeti bir değil onu göz önünde bulundurarak kavurma işleminizi yapın.
İsterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz ama kıvamını etkiler.
Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
50 gr margarin
1 su bardağı irmik
Yarım+çeyrek su bardağı şeker
1 su bardağı su
İç dolgusu :

İstediğiniz dondurma ben sade dondurma kullandım
Tam Ölçülü Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Tarif 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. 1 kişiye yarım su bardağı yeterli geliyor.

Margarin uygun bir tava veya tencerede eritilir.
İrmik konularak orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak hafif rengi dönene kadar kavrulur.
Sonra şeker eklenip altı kısılır sürekli karıştırarak irmiğin rengi istediğiniz tona gelene kadar kavrulur. (bu esnada dikkatli olun çabuk kavruluyor yakmayın. )
Sonra suyu eklenir.
Bu esnada dikkat edilmesi gerekiyor.
Suyu koyarken sıçrama yapabilir.
Suyu koyduktan sonra kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırılır. (hala ocak kısık haldeyken yapılacak işlem. )
Şeker eriyince altı kapatılır. Dinlenmeye bırakılır.
Soğuyunca bi kaseye konulur ortası açılır dondurma konulur üstü kapatılır.
Servis tabağına ters çevrilir süslenir.
Dondurma konulduktan sonra hemen tüketilmesi gerekiyor.
Dondurma eriyor çünki. Ben ocağımın en küçük gözünde yaptım ama her ocağın pişirme süreleri ateşinin şiddeti bir değil onu göz önünde bulundurarak kavurma işleminizi yapın.
İsterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz ama kıvamını etkiler.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
tam ölçülü dondurmalı irmik helvası tarifi için

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi kaLimero Tatlılar 0 01 Mayıs 2018 23:40
Mandalinalı İrmik Helvası Tarifi Lcia Tatlılar 2 27 Kasım 2014 00:31
Fas Mutfağı: Safranlı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Çilek Sos ile Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:07
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi Elysian Tatlılar 0 05 Temmuz 2014 19:17
Dondurmalı İrmik Helvası YapraK Tatlılar 0 10 Nisan 2009 06:30