IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2019, 16:50   #1
Çevrimdışı
Tulumba Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

2 su bardağı su
2, 5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:

3 bardak şeker
3 bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
isteyen değişiklik yapıp şerbete ek olarak 2 paket vanilin şekeri de ekleyebilir veya 1 çay kaşığı tarçın ile tatlandırır
kızartmak için;

ayçiçek yağı
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın.
Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın. (Şerbet çok soğuk olması gerekiyor, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlayabilirsiniz)
Hamuru için tencereye suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu ekleyin ve kaynatın.
Unu eleyin ve kaynamış olan su karışımına birden ekleyin, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırın ocağın ayarını kısın. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin.
Hamurun soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendikten sonra yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser ile iyice karıştırın, ben her yumurtayı 2 dakika kadar hamura yedirdim.
Yumurtaları yedirdikten sonra limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar bir beş dakika yüksek ayarda karıştırıyoruz.
Parlak ve yapışkan bir hamur oluyor. Yağı geniş bir tencereye alın ve yüksek ayarda ısıtın (isterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra yağın altını açın, ben yağı önceden ısıtıyorum tekrar yağı soğutmaya gerek kalmıyor o zaman).
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takın ve torbanın yarısına kadar hamuru ekleyin.
Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.
Yüksek derecede olan yağın altını kısalım, ağır, çıtır ve içi pişmesi için.
Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirelim.
Pişen Tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapın. Afiyet olsun.
Not:
En önemlisi şerbetin koyu kıvamlı ve çok soğuk olması, şerbetin ılınmamasına özen gösterin, gerekirse buz dolu kabın içine yerleştirin ve ılınmasını engelleyin. Sıcak tulumbaları ekledikçe şerbet ılınıyor maalesef. Tulumbaları kısa bir sürede kızartmaya çalışmayın ağır ağır pişirin, ne kadar ağır pişerse o kadar güzel olur. Hazır alınan tulumba tatlısı gibi 3-4 gün çıtırlığını ve tazeliğini korumasını beklemeyin. Onlar katkı maddeli mix unlar kullanıyor, içinde bizim kullanmadığımız bir sürü gereksiz ve zararlı şeyler var. Dışı çıtır bir kabuk bağlaması için maddeler konuluyor. Evde az yapın ve keyifle tüketin. Aynı hamurdan Halka tatlısı da yapılır. Kolay gelsin.

Tulumba tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız. Şerbetin tamamen soğuk olması gerekiyor.
Yumurtaları ilave etmeden önce hamurunuzu dinlendirmelisiniz.
Yumurtaları hamura teker teker eklemeli ve her yumurtayı eklemenizden sonra güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
Tatlılarınızı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmelisiniz. Eğer harlı ateşte pişirirseniz içi hamur kalacaktır. Ancak kısık ateşte pişen tulumba tatlılarınız çok daha lezzetli olacaktır.
Hamurunuzu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
Sıkma torbası olarak ince yapıda olanları kullanmamanız daha iyi olacaktır. Aksi halde torbanız hemen yırtılabilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;

2 su bardağı su
2, 5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:

3 bardak şeker
3 bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
isteyen değişiklik yapıp şerbete ek olarak 2 paket vanilin şekeri de ekleyebilir veya 1 çay kaşığı tarçın ile tatlandırır
kızartmak için;

ayçiçek yağı
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın.
Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın. (Şerbet çok soğuk olması gerekiyor, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlayabilirsiniz)
Hamuru için tencereye suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu ekleyin ve kaynatın.
Unu eleyin ve kaynamış olan su karışımına birden ekleyin, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırın ocağın ayarını kısın. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin.
Hamurun soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendikten sonra yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser ile iyice karıştırın, ben her yumurtayı 2 dakika kadar hamura yedirdim.
Yumurtaları yedirdikten sonra limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar bir beş dakika yüksek ayarda karıştırıyoruz.
Parlak ve yapışkan bir hamur oluyor. Yağı geniş bir tencereye alın ve yüksek ayarda ısıtın (isterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra yağın altını açın, ben yağı önceden ısıtıyorum tekrar yağı soğutmaya gerek kalmıyor o zaman).
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takın ve torbanın yarısına kadar hamuru ekleyin.
Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.
Yüksek derecede olan yağın altını kısalım, ağır, çıtır ve içi pişmesi için.
Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirelim.
Pişen Tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapın. Afiyet olsun.
Not:
En önemlisi şerbetin koyu kıvamlı ve çok soğuk olması, şerbetin ılınmamasına özen gösterin, gerekirse buz dolu kabın içine yerleştirin ve ılınmasını engelleyin. Sıcak tulumbaları ekledikçe şerbet ılınıyor maalesef. Tulumbaları kısa bir sürede kızartmaya çalışmayın ağır ağır pişirin, ne kadar ağır pişerse o kadar güzel olur. Hazır alınan tulumba tatlısı gibi 3-4 gün çıtırlığını ve tazeliğini korumasını beklemeyin. Onlar katkı maddeli mix unlar kullanıyor, içinde bizim kullanmadığımız bir sürü gereksiz ve zararlı şeyler var. Dışı çıtır bir kabuk bağlaması için maddeler konuluyor. Evde az yapın ve keyifle tüketin. Aynı hamurdan Halka tatlısı da yapılır. Kolay gelsin.

Tulumba tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız. Şerbetin tamamen soğuk olması gerekiyor.
Yumurtaları ilave etmeden önce hamurunuzu dinlendirmelisiniz.
Yumurtaları hamura teker teker eklemeli ve her yumurtayı eklemenizden sonra güzel bir şekilde karıştırmalısınız.
Tatlılarınızı kısık ateşte yavaş yavaş pişirmelisiniz. Eğer harlı ateşte pişirirseniz içi hamur kalacaktır. Ancak kısık ateşte pişen tulumba tatlılarınız çok daha lezzetli olacaktır.
Hamurunuzu istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.
Sıkma torbası olarak ince yapıda olanları kullanmamanız daha iyi olacaktır. Aksi halde torbanız hemen yırtılabilir.
__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
tarifiler, tatlılar, tulumba

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tulumba tatlısı nasıl yapılır? Sanem Yemek Tarifleri 2 15 Aralık 2016 23:08
Çikolatalı Tulumba Tatlısı Amelia Tatlılar 0 26 Ağustos 2014 20:53
Tulumba Kurabiye Zen Hamur İşleri 0 31 Ekim 2012 22:43
Tulumba Tatlısı Kralice Tatlılar 0 15 Kasım 2008 22:19