IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2019, 17:10   #1
Çevrimiçi
oklava baklavası


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oklava baklavası tarifi için malzemeler
5.5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
300 g tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Hamurları açmak için;
3 su bardağı nişasta

Oklava baklavası Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın.
Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.

alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oklava baklavası tarifi için malzemeler
5.5 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
300 g tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Hamurları açmak için;
3 su bardağı nişasta

Oklava baklavası Nasıl Yapılır
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 12 adet beze çıkartın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerine nişasta serperek tek tek ince açın ve aralarına ceviz serperek hamurları hazırlayın.
Açtığınız hamuru ikiye bölün ve kesilmiş yufkanın kenarından başlayarak oklavaya sarıp her iki ucundan tutup ortaya doğru sıkıştırın. Ardından hamurun içinden oklavayı çıkartın. Büzüştürülmüş hamurları tepsiye dizin ve bıçakla 5 cm uzunluğunda kesin.
Eritilmiş tereyağını hamurun üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Biraz beklettikten sonra üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.

alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mantı, oklava, tatli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava İşi Örgü Şal ve Eldiven Ebru El Sanatları 0 12 Nisan 2016 18:33
Kaymakam polisin kafasında oklava mı kırdı? Seth Haber Arşivi 0 29 Temmuz 2015 10:59
Ev Baklavası Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:01
Oklava İşi Örgü Tekniği Ay El Sanatları 1 22 Aralık 2010 01:52