IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2019, 17:48   #1
Çevrimdışı
Pratik ve sağlıklı 4 dondurma tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurmayı evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz 4 leziz dondurma tarifi…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilekli dondurma tarifi

Malzemeler;

500 ml. krema
300 gram çilek
180 gram beyaz çikolata
30 gram süt tozu

Yapılışı;

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp cam bir kaseye aldıktan sonra benmari usulü eritin. Ayrı bir tencerede süt tozu ve kremayı karıştırarak pişirim. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve erittiğiniz beyaz çikolatanın içerisine ilave edip hızlıca karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Önceden soğuttuğunuz cam bir kabın içine kremalı karışımı ve çilek püresini koyun, güzelce çırpın. Yaklaşık 15 dakika çırptıktan sonra karışımın ağzını kapatıp derin dondurucuda 10-12 saat kadar bekletin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avokadolu dondurma tarifi

Malzemeler;

3 adet orta boy olgun avokado
2 yemek kaşığı bal
200 ml. süt
1/2 su bardağı sıvı krema
1/4 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)

Yapılışı;

Olgun avokadoları ikiye bölün. Kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı dondurma kalıplarına koyun. Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin. En az 4 saat derin dondurucuda beklettikten sonra dondurmanızı yiyebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muzlu şekersiz dondurma

Malzemeler;

4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi

Yapılışı;

Muzların kabuklarını soyup dilimleyin ve buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda en az 4 saat bekletin. Donan muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra mutfak robotundan geçirin. Muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. Dilerseniz içerisine toz kakao da ilave edebilirsiniz. Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Cevizleri de minik parçalar halinde dondurmanızın içerisine ekleyebilir veya süsleme için kullanabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Karadutlu dondurma tarifi

Malzemeler;

250 gram karadut
2 çorba kaşığı pudra şekeri
250 gram yoğurt
1 çorba kaşığı bal
1 adet lime kabuğunun rendesi
1 adet lime suyu

Yapılışı;

Karadutları ve pudra şekerini koyup mutfak robotunda püre haline getirin. Ayrı bir kapta yoğurt, bal, lime suyu ve lime kabuğunu karıştırın. Kullanacağınız dondurma kalıplarına birer çorba kaşığı yoğurtlu karışımdan koyup, kalıpları derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kalıpları dondurucudan çıkarıp üzerlerine karadut püresinden birer çorba kaşığı ilave edin ve yeniden dondurucuya koyup 15 dakika daha bekletin. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar tekrar edin. Son olarak, dondurma çubuklarını hafifçe bastırarak ortalarına yerleştirin ve dondurucuda 2 saat soğumalarını bekleyin.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Pratik ve sağlıklı dondurma tariflerini öğrendiniz. Afiyet olsun!


Alıntı.





Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurmayı evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz 4 leziz dondurma tarifi…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilekli dondurma tarifi

Malzemeler;

500 ml. krema
300 gram çilek
180 gram beyaz çikolata
30 gram süt tozu

Yapılışı;

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp cam bir kaseye aldıktan sonra benmari usulü eritin. Ayrı bir tencerede süt tozu ve kremayı karıştırarak pişirim. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve erittiğiniz beyaz çikolatanın içerisine ilave edip hızlıca karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Önceden soğuttuğunuz cam bir kabın içine kremalı karışımı ve çilek püresini koyun, güzelce çırpın. Yaklaşık 15 dakika çırptıktan sonra karışımın ağzını kapatıp derin dondurucuda 10-12 saat kadar bekletin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avokadolu dondurma tarifi

Malzemeler;

3 adet orta boy olgun avokado
2 yemek kaşığı bal
200 ml. süt
1/2 su bardağı sıvı krema
1/4 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)

Yapılışı;

Olgun avokadoları ikiye bölün. Kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı dondurma kalıplarına koyun. Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin. En az 4 saat derin dondurucuda beklettikten sonra dondurmanızı yiyebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muzlu şekersiz dondurma

Malzemeler;

4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi

Yapılışı;

Muzların kabuklarını soyup dilimleyin ve buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda en az 4 saat bekletin. Donan muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra mutfak robotundan geçirin. Muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. Dilerseniz içerisine toz kakao da ilave edebilirsiniz. Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Cevizleri de minik parçalar halinde dondurmanızın içerisine ekleyebilir veya süsleme için kullanabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Karadutlu dondurma tarifi

Malzemeler;

250 gram karadut
2 çorba kaşığı pudra şekeri
250 gram yoğurt
1 çorba kaşığı bal
1 adet lime kabuğunun rendesi
1 adet lime suyu

Yapılışı;

Karadutları ve pudra şekerini koyup mutfak robotunda püre haline getirin. Ayrı bir kapta yoğurt, bal, lime suyu ve lime kabuğunu karıştırın. Kullanacağınız dondurma kalıplarına birer çorba kaşığı yoğurtlu karışımdan koyup, kalıpları derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kalıpları dondurucudan çıkarıp üzerlerine karadut püresinden birer çorba kaşığı ilave edin ve yeniden dondurucuya koyup 15 dakika daha bekletin. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar tekrar edin. Son olarak, dondurma çubuklarını hafifçe bastırarak ortalarına yerleştirin ve dondurucuda 2 saat soğumalarını bekleyin.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Pratik ve sağlıklı dondurma tariflerini öğrendiniz. Afiyet olsun!


Alıntı.





  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurma yapımı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı dondurma nasıl olmalı? Allecra Sağlık Haberleri 2 25 Haziran 2019 15:06
Hurmalı Dondurma Tarifi Elysian Tatlılar 0 05 Temmuz 2014 19:24
Fırında Dondurma Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 09:57
Kirazlı Dondurma Tarifi Violent Tatlılar 0 14 Haziran 2013 21:20
Pişmaniyeli Dondurma Tarifi Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 17:44