![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Baklava Kurabi̇ye Tariifi Baklava Kurabi̇ye Tariifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER ● 1,5 çay bardağı pudra şekeri ● 1,5 bardak Antep fıstığı ● 2 bardak un hâline getirilmiş Burçak bisküvi (rondo ile çekilmiş) ● 1 adet yumurta beyazı ● 80 g çikolata (üzeri için) HAZIRLANIŞI ● Tüm malzemeleri tek bir kabın içine alın. ● Ardından bütün malzemeleri yoğurmaya başlayın. ● Hamur, kurabiye kıvamına geldikten sonra hamurdan küçük parçacıklar koparın ve onları elinizle top hâline getirin. Bu noktada top parçacıklarının cevizden büyük olmamasına dikkat edin. ● Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın. ● Fırın ısınırken siz de top parçacıklarını tepsiye yerleştirebilirsiniz. ● Sonra kurabiyeleri fırına atabilirsiniz. ● Kurabiyeleri fırına verdikten sonra tam 8 dakika pişirin. Bu süre, kurabiyelerin pişmesi için yeterli olacak ancak onları 8 dakikadan fazla pişirirseniz kurabiyeler fazla sert ve kuru olabilir. ● 8 dakikanın ardından kurabiyeleri kontrol ettiğinizde onların henüz yumuşak olduğunu göreceksiniz fakat bu durum gayet normal. ● Fırını kapatıp kurabiyeleri 5 dakika kadar daha fırının içerisinde bekletin. Böylelikle kurabiyeler tam da istediğiniz kıvama ulaşır. ● Bu adımı da tamamladıktan sonra kurabiyenin üzerinde gezdirmek için 80 gramlık çikolatayı eritin. ● Bunun için çikolatayı uygun boyutta bir cezvenin içine koyabilirsiniz. Ardından çaydanlığın buharından yardım alabilirsiniz. Hiçbir şekilde su ilave etmeden çikolatayı eriterek onun lezzetini koruyabilirsiniz. ● Kurabiyenin üzerinin daha parlak görünmesini istiyorsanız çikolatayı eritirken cezvenin içine yarım çay kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz çikolatayı erirken karıştırmanız ve karışımı mümkün oldukça homojen hâle getirmeniz gerekir. ● Çikolata eridikten sonra kurabiyeleri tek tek çikolataya batırıp çıkarın. ● Son olarak kurabiyelerin üzerine toz hâlindeki Antep fıstığını serpin. Alıntı | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları | Funda | Yemek Tarifleri | 2 | 03 Haziran 2019 14:01 |
Gül Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:59 |
Vişneli Baklava | N999 | Tatlılar | 0 | 16 Mayıs 2012 00:01 |
Matris Baklava | aSi | C ve C++ | 0 | 24 Şubat 2012 22:16 |