IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12 Aralık 2022, 16:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklava Kurabi̇ye Tariifi




Baklava Kurabi̇ye Tariifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

● 1,5 çay bardağı pudra şekeri

● 1,5 bardak Antep fıstığı

● 2 bardak un hâline getirilmiş Burçak bisküvi (rondo ile çekilmiş)

● 1 adet yumurta beyazı

● 80 g çikolata (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

● Tüm malzemeleri tek bir kabın içine alın.

● Ardından bütün malzemeleri yoğurmaya başlayın.

● Hamur, kurabiye kıvamına geldikten sonra hamurdan küçük parçacıklar koparın ve onları elinizle top hâline getirin. Bu noktada top parçacıklarının cevizden büyük olmamasına dikkat edin.

● Fırını 175 derecede ısıtmaya başlayın.

● Fırın ısınırken siz de top parçacıklarını tepsiye yerleştirebilirsiniz.

● Sonra kurabiyeleri fırına atabilirsiniz.

● Kurabiyeleri fırına verdikten sonra tam 8 dakika pişirin. Bu süre, kurabiyelerin pişmesi için yeterli olacak ancak onları 8 dakikadan fazla pişirirseniz kurabiyeler fazla sert ve kuru olabilir.

● 8 dakikanın ardından kurabiyeleri kontrol ettiğinizde onların henüz yumuşak olduğunu göreceksiniz fakat bu durum gayet normal.

● Fırını kapatıp kurabiyeleri 5 dakika kadar daha fırının içerisinde bekletin. Böylelikle kurabiyeler tam da istediğiniz kıvama ulaşır.

● Bu adımı da tamamladıktan sonra kurabiyenin üzerinde gezdirmek için 80 gramlık çikolatayı eritin.

● Bunun için çikolatayı uygun boyutta bir cezvenin içine koyabilirsiniz. Ardından çaydanlığın buharından yardım alabilirsiniz. Hiçbir şekilde su ilave etmeden çikolatayı eriterek onun lezzetini koruyabilirsiniz.

● Kurabiyenin üzerinin daha parlak görünmesini istiyorsanız çikolatayı eritirken cezvenin içine yarım çay kaşığı sıvı yağ ilave edebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ederseniz çikolatayı erirken karıştırmanız ve karışımı mümkün oldukça homojen hâle getirmeniz gerekir.

● Çikolata eridikten sonra kurabiyeleri tek tek çikolataya batırıp çıkarın.

● Son olarak kurabiyelerin üzerine toz hâlindeki Antep fıstığını serpin.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Gül Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:59
Vişneli Baklava N999 Tatlılar 0 16 Mayıs 2012 00:01
Matris Baklava aSi C ve C++ 0 24 Şubat 2012 22:16