22 Mart 2009, 03:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Malzemeler Tavuk but 200 gr Buğday 1 su bardağı Domates 2 adet Soğan 1 orta boy Sarımsak 2 diş Biber 2 adet Tereyağı 1 kaşık Tavuk suyu Kekik YAPILIŞI: Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur. -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır. -1 su bardağı buğday ıslatılır. -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır. -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. -Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilir.Tavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdır.Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalı.Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz. Alıntı. | |
|
Etiketler |
buğdaylı, bugdayli, guveci, güveci, mevsim, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Orhan Gencebay - Mevsim Mevsim | Elysian | M, N, O, Ö, P | 0 | 08 Haziran 2014 14:47 |
İtalyanca Ay Gün Yıl Mevsim, Italyanca'da Ay Gun ve Mevsim Isimleri | Violent | İtalyanca | 0 | 12 Nisan 2014 22:29 |
Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 25 Şubat 2014 12:41 |
Buğdaylı Kapama Tarifi | Violent | Tavuk Yemekleri | 0 | 18 Mayıs 2013 15:24 |
Buğdaylı Yaz Çorbası | N999 | Çorbalar | 0 | 23 Mayıs 2012 04:16 |