![]() |
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 300 gr. tavuk göğsü eti 300 gr. mantar 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sıvıyağ Karabiber, tuz Yapılışı: Mantarları yıkayın ve ikiye bölün. Bir tencereye aldığınız mantarları suyunu çekene kadar kavurun. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve başka bir tencerede pişirin. Pişirdiğiniz mantarı ve tavuk etlerini tuz ve karabiber ile harmanlayıp birbirine karıştırın Mantar ve tavukları fırın kabına alın. Beşamel sosu hazırlamak için bir tencereye yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıvıyağı koyun ve unu pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine sütü ekleyin ve topaklaşmaması için hızlı hızlı karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Beşamel sosun içerisine bir miktar rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Fırın kabındaki mantar ve tavukların üzerine hazırladığınız beşamel sosu yayarak dökün ve kalan kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. 180 C’ de kaşar peynirler iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk