IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Mart 2014, 21:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Keseler Tarifi (Resimli)




Tavuklu Keseler Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 250 gram ıspanak
    1 kahve fincanı süt
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçine:
    1 çorba kaşığı margarin
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
    Tuz
    karabiber
    kekik
    Hamurları bağlamak için:
    maydanoz sapı
    Fesleğen sosu için:
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı fesleğen
    1 çay bardağı su
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Hamurları haşlamak için:
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    yeteri kadar tuz
    su


Tavuklu Keseler Yapılışı


Ispanakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve robotta püre haline getirin. Derin bir kaba alın. Buna süt, yumurta, tuz ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada tencereye margarini alın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Rendelenmiş havuç ve tavuk etlerini ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Tuz, karabiber, kekik katıp, ocaktan alın. Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyun. Salçayı yağda kavurun. Fesleğen, su, şeker ve limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatın ve bir kenara alın. Dinlenen hamuru 2 mm kalınlığında açın. Daha sonra bu hamurdan 15 cm genişliğinde kareler kesin. Bir tencereye haşlamak için su, tuz ve sıvıyağı alın. Su kaynayınca hamurları yaklaşık 7-8 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su gezdirin. Haşlanmış hamurların ortalarına hazırladığınız tavuklu harcı koyun. Hamurların üzerini kese gibi kapatın. Bu keseleri maydanoz sapı ile bağlayın. Hazırladığınız fesleğen sosu fırın tepsisine yayın. Üzerine tavuklu keseleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
keseler, resimli, tarifi, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuklu ve Sebzeli Zarf Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 17 Şubat 2014 18:58
Melissa's Chicken Spaghetti - İngilizce Tavuklu Spagetti tarifi Liaaa Makarnalar Pilavlar 0 01 Mayıs 2012 16:19
Chicken with Angel Hair Pasta - İngilizce Tavuklu Makarna Tarifi Liaaa Makarnalar Pilavlar 0 01 Mayıs 2012 16:14
Tavuklu Kereviz Salatası Tarifi Sevda Salatalar Mezeler 0 06 Şubat 2012 22:01
Tavuklu Kanepe Tarifi Dilara Tavuk Yemekleri 1 31 Temmuz 2010 22:16