🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
4 sap taze biberiye
1 tutam rezene tohumu
tuz
karabiber
7-8 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr çeri domates
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini yağlı kağıdın üzerine yan yana koyun. Üzerlerine rezene tohumlarının yarısını serpin.
Tuz ve karabiber serptikten sonra dalından kopardığınız biberiye yapraklarını da üzerine serpin. Tavukların arkasını çevirerek aynı işlemi diğer yüzüne de uygulayın.
Tavuk göğüslerinin üzerine bir yağlı kağıt serin. Altında ve üzerinde yağlı kağıt olan baharatlı göğüsleri varsa mutfak çekici yoksa merdane yardımıyla döverek hafifçe inceltin.
Tavaya zeytinyağını alıp iyice kızdırın. Sarımsakları soyup tavuklarla birlikte tavaya alın. Tavukların rengi dönüp yumuşayıncaya kadar çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Tavuklar rengini alınca tavaya 2 parçaya böldüğünüz domatesleri ilave edin 2 dakika kadar soteleyip servis tabağına alın.