🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
350 gr tavuk göğsü, büyük kuşbaşı
600 gr karnabahar
3-4 adet yeşil soğan
1/2 adet Meksika biberi
1 adet köy biberi
1 çorba kaşığı sarımsak püresi / 5 diş sarımsak
4 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı köri
1 ceviz büyüklüğünde zencefil
1 paket krema (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Tencerenizin altını yakın ve içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kasabınıza 350 gr kuşbaşından biraz büyük kestirdiğiniz tavuk göğsünü tencereye ekleyip kızartın. Tavuklar renklerini değiştirince sıra karnabaharlarda, yaklaşık 600 gr karnabaharı, çiçeklerine ayırarak tencereye ekleyin ve biraz karıştırın. İçine 1 çorba kaşığı köriyi de ekleyin çünkü baharatın iyice açığa çıkması için biraz kavrulmasını istiyoruz. Köri aslında bir karışım, çeşit çeşit oluyor ve bölgelere göre farklılıklar gösteriyor.
Tencereye yaklaşık 5 diş sarımsağa denk gelecek miktarda, 1 çorba kaşığı sarımsak püresi, 1 ceviz büyüklüğünde zencefil rendesini ve kabaca doğradığınız 3-4 adet yeşil soğan ile 1 adet köy biberini tencereye ekleyin. Yarım adet acı Meksika biberini de ince ince doğrayıp, ekleyin. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereye 4 su bardağı kaynar su ilave edin. Bütün baharatların tadı ve rengi birbirine geçsin istiyoruz. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekledikten sonra tatlı tatlı kısık ateşte pişirmeye bırakın. Kaynamaya başlayıp, helmelendikten sonra altını kısın ve 1 paket kremayı yemeğinize ekleyin. Krema yemeğinizi parlak bir sarı yapacak. Yemeğinizi yine kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra körili karnabaharlı tavuk yemeğiniz hazır olacak. En son üzerine taze kişniş ekleyerek servis edin.