IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zeytin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24 Nisan 2019, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cordon bleu tarifi, nasıl yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

400 gr tavuk göğüs eti
8 dilim dana jambon
8 dilim kaşar peyniri
2 su bardağı galeta unu
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Garnitür İçin:

2 havuç
1 çay bardağı bezelye
2 patates
Maydanoz
Yapılışı:

Tavuk etlerini yağlık kağıt arasına koyup et döveceği ile inceltiyoruz. Dilersek bu işlemi bir kasapta da yaptırabiliriz. Üzerine tuz ve karabiber serpiştiriyoruz. Jambon ile kaşar peynirlerini üzerlerine yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz ve açılmaması için kürdanla tutturuyoruz. Her birini ayrı ayrı alüminyum folyo ile rulo şeklinde sıkıca sardıktan sonra kaynayan suda pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tavukları tel süzgeç yardımıyla alıyoruz. Soğuduktan sonra da folyodan çıkartıyoruz. Diğer yanda bir kasede yumurtayı çatal yardımıyla çırpıyoruz. Tavuk rulolarını önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. Bir tavada sıvı yağı kızdırıyoruz tavukları sık sık çevirerek kızartıyoruz. Fazla yağını almak için kızarttığımız tavukları kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Garnitür için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğruyoruz. Havucu haşladıktan sonra halka halka doğruyoruz. Bezelyeyi de haşladıktan sonra hepsini bir tavada tereyağında soteliyoruz. Dilimlediğimiz Cordon Blue ile birlikte servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis ediyoruz.


Konu Zeytin tarafından (24 Nisan 2019 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ordon bleu, tarif, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sambal oleak soslu tavuk tarifi, nasıl yapılır? Zeytin Dünya Mutfakları 0 24 Nisan 2019 17:36
Tavuk kokoreç tarifi: Evde tavuklu kokoreç nasıl yapılır? İşte püf noktası… Sanem Tavuk Yemekleri 0 07 Aralık 2018 21:13
Pastane poğaçası tarifi: Gerçek pastane poğaçasının sırrı ile puf puf poğaçalar nasıl yapılır? Feronia Hamur İşleri 0 07 Ağustos 2018 08:01
Hilorik Tarifi - Diyarbakır Yöresine Ait Hilorik Nasıl Yapılır Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:14
Fransız Manikürü Nasıl Yapılır Tarifi AftieL Makyajın Püf Noktaları 0 25 Mayıs 2014 12:56