IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2005, 11:36   #1
Çevrimdışı
TnT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bluetooth Kullanımı Buyurun!




Bluetooth

Danimarka kralı Harald Bluetooth yaklaşık 1100 yıl önce birbirleriyle sürekli savaşan Danimarka ve Norveç halklarını birleştirmeyi ve konuşturmayı başarmıştır. Bu teknolojiye de bu başarısından esinlenerek ve iletişim sektörünün önemli şirketlerinin bu bölgede olduğunu vurgulamak için onun adı verilmiştir.

Bluetooth'un temeli

Bluetooth, ürünlerin fiziksel düzeyde anlaşmalarını sağlayan bir radyo frekansı standardı ve bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Bluetooth tek yönlü 732Kb, çift yönlü 434Kb iletim hızına sahiptir. TDK firması Ocak 2001'de erişim menzilini 50 metreye çıkarmayı başardı. Erişim menzili daha sonra 100 metreye çıkarılmıştır, ancak pratikte girişimleri en aza indirmek amacıyla 10 metreyi aşmamaktadır.

Üstünlükleri

Kablosuzdur. Ofisinizde kabloların nereden geçeceğini düşünmenize veya seyahatlerinizde sürekli yanınızda kablo taşımanıza gerek yoktur.

Haberleşmeyi çok düşük bir güç harcayarak gerçekleştirir. Ucuzdur.

Çalışması için kullanıcının birşey yapmasına veya birşey bilmesine gerek yoktur. Bu özelliğe sahip cihazlar birbirlerini tanır ve kendi aralarında otomatik olarak konuşurlar

Bluetooth ağı (PAN, Pikonet)

Bluetooth cihazlar PAN (Personal Area Network - Kişisel Alan Ağı) veya Pikonet (Çok Küçük Ağ) oluştururlar. Bu cihazlar ortak bir kanalda saniyede 1 Mb hızla haberleşirler. Kendi aralarında anlaşabilmek için bu kanalın bant genişliğinin yüzde 20'sini harcarlar. Bir piconette 1 sunucu (Server) ve 7 istemci (Client) vardır. Sunucu çift rakamlı zaman aralıklarında, istemciler tek rakamlı zaman aralıklarında bilgi aktarır. Avrupa'da Bluetooth'a ayrılan frekans aralığı 2400 - 2483.5 MHz'tir ve bu aralıkta 79 farklı radyo frekansı (RF) kanalı vardır. her kanal 625 mikro saniye zaman aralıklarına bölünmüştür. Gönderilen bir paket en fazla 5 zaman aralığı uzunluğunda olabilir. Bir pakette en fazla 2745 bit olabilir.

Girişimin / Karışıklığın önlenmesi

Bluetooth cihazlar, diğer sistemlerin işaretleriyle karışmayı önlemek için çok zayıf sinyaller gönderirler. Cep telefonlarının ortalama 3 watt'lık bir sinyal yaydığını bilerek bluetooth'un 1 miliwatt'lık sinyalinin ne kadar zayıf kaldığını görebiliriz. Bluetooth ayrıca saniyede tam 1600 kere yayın frekansını, önceden belirlenmiş 79 adet frekans arasında değiştirir. Yani eğer bir girişim varsa bile bu girişim saniyenin binde biri gibi bir sürede var olacaktır.

Kullanım alanı

Bluetooth, günümüzde araba kullanırken cep telefonuna otomatik cevap verecek biçimde ayarlanmış kablosuz kulaklıklarda kullanılmaya başlandı.

Kaynakça

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Curt Franklin

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bluetooth, buyurun, kullanimi, kullanımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Buyurun Dua Edelim Lady İslamiyet 0 30 Temmuz 2010 13:29