IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2018, 10:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milli jete ‘süper’ başlangıç




F-16’ların yerini alacak savaş uçaklarının üretilmesi amaçlanan milli savaş jeti projesi için TUSAŞ bir dizi yatırım yapacak. Yatırımlar ‘süper teşvik’ kapsamına alınarak üç yıl içerisinde bitirilecek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye'nin kendi savaş uçağını üretmeyi hedeflediği Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi'ne yönelik güçlü teşvik mekanizmaları hayata geçirilirken, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 100 günlük icraat programı kapsamında ön tasarım aşamasıyla birlikte proje takvimi başlayacak. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen projeyle Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030'lu yıllardan itibaren kademeli devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.
Projede, gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda, Türkiye'nin 5'inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alması hedefleniyor. Başkanlık proje için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile ana yüklenici sözleşmesi imzaladı. Şirket ise İngiliz BAE Systems ile MMU geliştirmesine yönelik işbirliğine gitti. İki şirket, uçağın geliştirme ve üretim sürecinin bir parçası olan ön tasarım aşamasında birlikte çalışacak. Ön tasarım aşamasında hava aracının yanı sıra mühendislik, teknoloji, test altyapılarının ve sertifikasyon süreçlerinin geliştirilmesi, muharip uçak tasarımına yönelik kabiliyet kazanılması amaçlanıyor.
SÜRE ÖNE ÇEKİLECEK
Projede, geçen süre içinde uçağın konsept tasarımı tamamlanırken, iki motorlu seçenekle yola devam etme kararı alındı. Radar, elektooptik ve bütünleşik işlemci alanlarında ASELSAN ve TÜBİTAK çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla uçağın kritik bileşenlerinin yerli geliştirilmesi amaçlanıyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 100 günlük icraat programı kapsamında ön tasarımına geçilerek proje takvimi başlayacak. Söz konusu dönemin 4 yıl sürmesi öngörülürken TUSAŞ, insan kaynağı ve altyapı yatırımlarıyla bu süreyi 3 yıla çekmek için çaba gösteriyor.

ÜRETİM TESİSİ İÇİN 5.7 MİLYARLIK YATIRIM
TUSAŞ, ayrıca Milli Muharip Uçak Projesi'nin ön tasarım süreci ve üretim tesisine yönelik olarak bir dizi yatırım yapacak. Proje takvimi başlamadan MMU'ya yönelik yatırımların teşvikle güçlü şekilde desteklenmesine karar verildi. Projenin stratejik önemi, ülke sanayisi ve insan kaynağı gelişimine yapacağı katkı, sağlayacağı istihdam olanakları gibi faktörler dolayısıyla yapılacak yatırımlar "süper teşvik" olarak nitelendirilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında devlet yardımlarından yararlandırılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ankara'da kurulacak üretim tesisine 5.7 milyar liralık yatırım yapılacak. Proje Bazlı Teşvik Sistemi lansmanında ise ön tasarım faaliyetleri için 4.8 milyar liralık kaynak kullanılacağı belirtilmişti.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
f16, mmu, savaş uçağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Muharip Uçak Projesi'ne "süper teşvik" yaSmin Ekonomi Haberleri 0 03 Ağustos 2018 12:37
Süper beyinlere milli test N999 Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2012 20:16