IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Allecra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2019, 13:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlk katlanabilir telefon Türkiye’de!




Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un, dünyanın ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold Türkiye’de. İlk diyoruz zira Huawei aynı dönemde Mate X isimli katlanabilir modelini tanıtmış ancak Samsung elini hızlı hızlı tutarak birkaç gün olsa da telefonu ilk tanıtan şirket olmuştu.

Haliyle ilk katlanabilir telefon unvanı da Galaxy Fold’un olmuş durumda. Geçtiğimiz aylardaki lansmanda hiçbir gazetecinin cihaza dokunmasına izin verilmemişti.

Samsung sonunda bu yasağı ortadan kaldırdı ve önümüzdeki aylarda Türkiye’de satışa çıkacak olan cihazı kısa süreliğine olsa da test etme imkanı sundu.
Bir dönem küçülme trendine giren telefonlar akıllandıkça boyutları da hızla büyümeye başladı. Bu trendin son üyesi Galaxy Fold yeni konsept ile akıllı telefon anlayışımızı kökünden değiştirmeye aday.

Telefonun en ilgi çeken yanı kuşkusuz kullanıcıların hem telefon hem tablet deneyimi yaşatması.

Galaxy Fold 4.58 inç boyuta sahip ancak açıldığında 7.3 inç boyutunda bir tablete dönüşüyor. Biraz daha netleştirmek adına şöyle bir örnek verebiliriz kapalıyken normal bir telefon büyüklüğünde olan cihaz ekranı açıldığında neredeyse iPad Mini büyüklüğünde bir ekran deneyimi sunuyor. HDR10+ ekran kalitesi ise kuşkusuz telefon üzerinde oyun oynama veya dizi & film izleme deneyimini oldukça ileri bir seviyeye taşıması hayli muhtemel.

Ancak belirtmekte fayda var telefonun geniş ekranına rağmen en can sıkıcı yanı kapalıyken hayli kalın bir telefon deneyimi sunması. Galaxy Fold kapalı konumdayken neredeyse iki adet Galaxy S10 Plus kalındığına sahip oluyor. Kuşkusuz yepyeni bir teknoloji olan katlanabilir telefonlar önümüzdeki yıllarda evrim geçirecek ve daha ince kasalar ile müşterilerine daha kullanışlı bir deneyim sunacak.

Galaxy Fold’un bir diğer dikkat çeken yanı 6 adat kameraya ev sahipliği yapması. Evet yanlış duymadınız tam 6 adet kameraya. Cihazın arka yüzde üç kamera, iç tarafta iki, önde bir kamera bulunuyor. 4 bin 380 mAh batarta değeri ise büyük ekranlı cihazın günlük kullanımını karşılayacak düzeyde görülüyor.
Galaxy Fold’un bir başka eksiği ise artırılabilen depolama alanı sunmaması. Ayrıca bu yılın içinde 5G’nin hayatımıza adım atacağını göz önünde bulundurursak cihazın standart ve 5G destekli olmak üzere iki farklı versiyonunun bulunması hayli ilginç.

Zira ABD fiyatı yaklaşık 2 bin dolar olan cihaza bu meblağlar verildikten sonra 5G’den yararlanamamak oldukça büyük bir eksik. Önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak 5G destekli versiyonun ücretinin bu fiyatın da üzerine çıkabileceği sıkça dile getirilen iddialar arasında

Hazır konu fiyattan açılmışken herkesin aklındaki soru olan Türkiye fiyatını da Samsung yetkililerine sorduk ancak şirket Türkiye fiyatına dair resmi bir açıklama yapma konusundaki sessizliğini korumakta hayli kararlı.

Bu da bize de tahmin yürütmekten başka şans bırakmıyor. ABD fiyatı 1980 dolar olarak açıklanan (bugünkü kur ile 11 bin 400 TL) cihazın Türkiye pazarına 15 – 20 bin TL bandında fir etiket ile girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Toplantıda verilen bilgiye göre Samsung ülkemizde gelecek ayın başında Galaxy Fold için ön siparişleri almaya başlayacak. Cihazın kullanıcılara teslimatlarının ise mayıs ayının sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

APPLE YİNE GERİDEN GELİYOR

Son yıllarda oyun kurucu özelliğini kaybettiği yönünde eleştirilere maruz kalan Apple, katlanabilir telefon konusunda da sektördeki en büyük rakibi Samsung’un gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz haftalarda ilk katlanabilir akıllı telefonu için patent başvurusunda bulunan Apple’ın bu adımı ile şirketin de bu alanda çalışmalarına hız verdiği resmiyet kazanmış oldu.

İlk olarak 2011’de katlanabilir bir telefon için patent başvurusunda bulunan Apple, hala bu projesini nihayete erdirebilmiş değil.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilk katlanabilir telefon türkiye’de!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung'un Katlanabilir Telefonunun Adı Türkiye Patentinde BLueMooN Samsung 0 30 Kasım 2018 18:49
İlk kavisli telefon LG G Flex Türkiye’de! SucLu Cep Telefonlar 0 14 Şubat 2014 23:36
Türkiye - İl Plaka ve Telefon Kodları.. Juventus Genel Paylaşım 0 30 Mayıs 2009 12:23
Çift sim kartlı telefon Türkiye'de eXSouL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Şubat 2007 13:55