IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2019, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IBM'in Yapay Zekası Resimleri İsimlendirebiliyor




Hızla gelişen yapay zekâ, artık resimler için başlık üretebiliyor ve resimleri isimlendirebiliyor. IBM'deki bir grup araştırmacı, resimlerin yapay zekâ yardımıyla isimlendirilmesini sağlayan bir algoritma geliştirdi.

Resimlere başlık yazmak sıkıcı ancak gerekli ve genellikle editörler tarafından sevilmeyen bir iş. Neyse ki bunu da artık yapay zekâ yapabilecekmiş gibi duruyor. Bilgisayar Görüşü ve Desen Tanıma 2019 adlı konferansta IBM’deki bir grup araştırmacı tarafından yeni bir model sunuldu. Bu model, resimlere ikna edici bir şekilde insan yapımı gibi duran, farklı ve yaratıcı başlıklar üretebiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Modeli tasarlamak kolay bir süreç değildi. Algoritma tasarlanırken otomatik başlık üretiminin ana sorununu çözmeyi gerektirdi. Bu sorun; söz dizimsel olarak doğru ancak homojen, yapay ve anlamsal olarak anlaşılmayan cümlelerin ortaya çıkmasıydı. Araştırmacılar, bu sorunu dikkat çekme modeli adını verdikleri bir modülle çözdüler. Bu modül, incelediği fotoğraftaki kareleri kullanarak cümleler oluşturmasını sağlıyor. Her oluşturma aşamasında takımın yapa zekâ modeli, bir önceki aşamadan sözlü ya da görsel işaretlerden yararlanma seçimine sahip.

Oluşturulan başlıkların fazla yapay olmasını önlemek için araştırma takımı, 'Üretken Muhalif Ağ' (GANs) adını verdikleri bir sistemden yararlandı. Bu iki parçalı ağ, örnek üreten kaynaklardan ve gerçek örnekleri oluşturulmuş örneklerden ayırmaya çalışan bir ayrıştırıcıdan oluşuyordu. Bir başka ayrıştırıcı modülü ise cümlelerin doğallığını ölçüyordu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Algoritmanın çözmesi gereken diğer bir sorun ise aşırı uygunluktu. Aşırı uygunluk, öğrenilen objelerin görünmeyen içeriklerinde ortaya çıkmasına neden oluyordu. Yapay zekânın eğitim verisindeki bu sapmayı önlemek için araştırmacıların bir teşhis cihazı inşa etmesi gerekti. Böylelikle araştırmacılar, hangi başlıklarda aşırı uyumluluk olduğunu görebildiler.

Başlık üretme algoritması insanlı bir deneye de sokulmuş. Deneyde; insanlardan hangi başlıkların makine tarafından üretildiğini seçmeleri ve başlıkların, verilen resimlerle ne kadar ilgili olduklarını değerlendirilmesi istenmiş. Modelin deney sonucunda iyi performans sergilendiği belirtiliyor.

Araştırmacılar, “Resimlerin otomatik olarak isimlendirilmesi ve görüntü anlama özelliği, yapay zekâyı görme konusunda sıkıntısı olan insanlar için daha kullanışlı bir hâle getirecek ve onların gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak“ şeklinde bir açıklamada da bulundu.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
isimlendirme, resim, yapay zeka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'ın Yapay Zekası, Video Oluşturmayı Öğrendi BLueMooN Google 0 29 Mayıs 2019 09:47
Google Yapay Zekası Mimik Kullanabilecek! hayLaz Google 0 12 Eylül 2016 04:08
2014 Kedi Resimleri, Kedi Resimleri, Beyaz Kedi Resimleri, Komik Kedi Resimleri, Masum Kedi Resimleri Violent Hayvan Resimleri 6 11 Kasım 2014 21:52
Yapay DNA - Yapay DNA Nedir YapraK Biyoloji 0 30 Nisan 2009 03:26