IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2019, 22:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
30 Gbps Hıza Sahip Olacak Wi-Fi 7 Çalışmalarına Başlandı




Wi-Fi 6'nın yaygınlaşması için hâlâ belirli bir süre varken 'Wi-Fi 7'yi geliştirmeye başlayan uzmanlar, çok ciddi hızlardan ve farklı özelliklerden bahsetmeye başladı bile. 2024 yılında ilk resmi kullanımını görebileceğimiz Wi-Fi 7 ağları, ciddi farklılıkları da beraberinde getirecek.

Wi-Fi hızları zaman geçtikçe kendini geliştirdi ve Wi-Fi 6'ya kablosuz ağlar konusunda yeni bir çağ gözüyle bakılıyor. Kablosuz ağlar üzerine çalışan uzmanlar, daha Wi-Fi 6 kullanımı yaygınlaşmadan kablosuz ağları kablolu ağ performansına yaklaştırmayı hedefleyen Wi-Fi 7 çalışmalarına başladı. Şu anda bağlantı standardına verilen isim resmen Wi-Fi 7 olmasa da performans, alan ve diğer yararlar, yeni neslin isminin Wi-Fi 7 olacağını işaret ediyor.

Şu anda son derece erken gelişim aşamalarında olan Wi-Fi 7, yalnızca yenilenmiş bir bağlantı protokolünden çok daha fazlasına ihtiyaç duyacak. Hız konusunda 30 Gbps hızlara çıkacağı söylenen Wi-Fi 7'nin 1,5 Gbps hızlara çıkabilen Wi-Fi 6'dan 20 kat daha hızlı olacağı belirtiliyor. Bunun için de yalnızca protokol değil, aynı zamanda altyapı gibi unsurların da değişmesi gerekiyor.

Wi-Fi 7'nin uzun bir süre daha geliştirme sürecinde olacağı söyleniyor ve ilk resmi tanıtımın 2024'te gerçekleşeceği düşünülüyor. Wi-Fi 7 için gerekli olan gelişmeler adım adım gelişecek ve bu gelişmeler Wi-Fi 6'nın yaygınlaşmasıyla başlayacak. Aynı zamanda çalışmak için yeni yayın araçlarından da faydalanacak olan Wi-Fi 7'nin konuşulabilmesi için Wi-Fi 6'nın yaygınlaşması şart gibi görünüyor.

CNET'in yayınladığı bir haberde Wi-Fi 7'nin iki ayrı bantta aynı anda işleyebilecek ve manuel ya da aktif bir değişiklik gerektirmeyecek. Dahası, Wi-Fi 7, bir radyo sinyalinin bant genişliğini ve dörtlü genlik modülasyonununu yeniden düşünebiliyor. Bu sayede yayın araçları üzerinden daha fazla veri geçebiliyor. Kısaca bu işlem sonucunda kablosuz ağlar kablolu ağlara daha da yakınlaştırılarak yeni bir bağlantı çağına geçilecek. Daha yüksek bant genişlikleri, hızlar, hem indirmeler he yüklemeler için çoklu bağlantı noktaları ve yeni siber güvenlik özellikleri, Wi-Fi 7'yi oluşturacak.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sesin 5 Katı Hıza Sahip Olacak Nükleer Füzeler Geliyor BLueMooN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 2 19 Haziran 2019 10:27
Windows Phone 10 ne gibi özelliklere sahip olacak? Baby İnternet Dünyasından Haberler 0 05 Mayıs 2015 14:47
McLaren P13 500 Bg Güce Sahip Olacak Elysian Otomobil Haberleri 0 26 Mart 2014 17:58
PS3'e Infinite Alan İlk BioShock'a da Sahip Olacak KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 01 Mart 2012 19:41