IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2020, 10:07   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SpaceX ve NASA, Mürettebatlı Crew Dragon Görevinin Detaylarını Paylaştı




27 Mayıs’ta gerçekleşecek mürettebatlı Crew Dragon görevi Demo-2 öncesinde SpaceX ve NASA, göreve dair önemli detaylar paylaştı. Görevin önemli aşamaları ve ortalama görev süresi, paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve son zamanların en popüler uzay şirketi SpaceX, önümüzdeki haftalarda önemli bir görevin testini yapacak. NASA ve SpaceX tarafından yapılacak bu test, her iki şirket için de birkaç açıdan önemli detaylara sahip.

27 Mayıs günü yapılacak Demo-2 görevinde SpaceX ve NASA, uzun zamandır gördüğümüz Crew Dragon’u ilk defa mürettebatlı bir şekilde test edecek. Bu test, SpaceX’in ilk insanlı fırlatışı olma özelliğini taşıyacak. Öte yandan görev, NASA’nın 2011 yılından bu yana ilk kez ABD yapımı bir roketle astronot fırlattığı görev olacak. Görevi tüm dünya dört gözle beklerken SpaceX ve NASA’dan temsilciler, görev hakkında önemli bilgiler paylaştı.

NASA ve SpaceX’in kritik görevi:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Temsilciler tarafından paylaşılan ilk bilgi, bu görevin hâlâ bir test niteliği taşıdığıydı. Görev, SpaceX’in Crew Dragon’unun ve Falcon 9 roketinin diğer insanlı görevlerde de kullanılabilip kullanılamayacağının testi olacak.

SpaceX, 27 Mayıs’ta başlayacak görevde kendisini kanıtlamak için elinden geleni yapacak. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre görev, 30 gün ile 119 gün arasında bir süreyi kapsayacak, yani görev planlanandan daha uzun sürecek. Tabii görev süresi bazı faktörlere dayalı olarak değişiklik gösterebilecek.

SpaceX ve NASA temsilcileri, bugün daha önce duymadığımız bir bilgiyi de bizlerle paylaştı. Buna göre Crew Dragon aracında yalnızca astronotlar değil, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gidecek bazı kargolar da bulunacak. Araç, ISS’ye bilimsel materyaller de ulaştıracak.

Görevin aşamaları:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Falcon 9 roketleri ateşlenecek. Ardından ikinci kademe iticilerin ayrılması gerçekleşecek. Bu noktada ana roket olan Falcon 9 roketi ‘Of Course I Still Love You’ drone gemisine iniş yapmak üzere yol almaya başlayacak.

Falcon 9 daha dünyaya iniş yapmadan Crew Dragon, ikinci kademe iticilerden ayrılacak ve ISS’ye doğru yola koyulacak. Araç, fırlatma zamanında ISS’nin bulunduğu konuma bağlı olarak 2 saat ile 48 saat arasında ISS’ye ulaşmış olacak. Fırlatma zamanı, hava durumuna veya birçok farklı faktöre göre değişiklik gösterebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Crew Dragon, ISS’ye yaklaştığı zaman otomatik olarak istasyona kenetlenecek. Bu noktada hiçbir insan müdahalesine gerek kalmayacak, her şey otomatik olarak gerçekleşecek. Uzay aracı istasyona kenetlendiğinde basınç yeniden dengelenecek, kapılar açılacak ve astronotlar, istasyondaki iş arkadaşlarıyla göreve devam edecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Burada çeşitli görevleri tamamlayan astronotlar yeniden Crew Dragon’a binecek ve atmosfere girişe hazırlanacak. Araç, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açacak ve Atlantik Okyanusu’na doğru yavaş bir şekilde alçalacak. Aracın ISS’den ayrılması ve okyanusa inmesi 24 saate yakın bir zaman alacak.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mürettebatlı crew dragon görevinin detaylarını paylaştı, spacex ve nasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Japon Girişimci, SpaceX'le Rakibi Roketini Uzaya FırlattıJapon Girişimci, SpaceX'le Kapışacak Düzeydeki Roketini Uzaya F BLueMooN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 16 Mayıs 2019 09:33
Space X'in Crew Dragon Kapsülü Yanarak Tahrip Oldu Mylife Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Mayıs 2019 14:46
NASA uzayda ‘en uzaktan çekilen’ fotoğrafı paylaştı oMeN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Şubat 2018 11:22
Uludere kaymakamı görevinin başında PassioN Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 15:08
SpaceX'in Dragon kapsülü dünyaya döndü Chelt Havacılık Haberleri 0 10 Aralık 2010 01:35