IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By wSergeant

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Chrome Adres Çubuğu Değişikliği Geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Arama motoru devi Google, 2018 yılından bu yana sitelerin adres bilgilerinin görüntülenmesi konusunda bir takım değişikliklere gitmeye devam ediyor. Arama sonuçlarında çirkin göründüğü gerekçesi ile sonuçlardaki tam bağlantıları kaldıran Google, daha sonra da Google Chrome adres çubuğu üzerinde transfer protokollerini (http / https) gizlemeye başladı. Şimdi ise sırada sayfaların tam adresleri bulunuyor.

Google Chrome Adres Çubuğu Savaşları

Google her ne kadar Tekdüzen Kaynak Buluculardan (URL) yani web adreslerinden tam anlamıyla kurtulmaya çalışmasa da, Google Chrome ekibi adres çubuğundan fazlasıyla nefret ediyor gibi görünüyor. Google Chrome uygulaması ilk olarak transfer protokollerini gizlemeye, ardından da Google AMP sayfalarının uzantılarını saklamaya başladı.

Google Chrome’da gezinirken adres çubuğuna tıkladığınız zaman, web adresine bakarak içerisinde bulunduğunuz sayfanın AMP mi yoksa HTML mi olduğunu söyleyebilmek neredeyse imkansız bir durumda. Muhtemelen bu tarz bilgileri Google Chrome ekibi gereksiz bir detay olarak gördüğü için kaldırmayı tercih ediyor.

Şimdilerde ise Google, Google Chrome uygulamasının 85. geliştirici sürümünde, bulunduğunuz sayfanın tam adresini gizleme özelliğini test etmeye başladı. AndroidPolice isimli web sitesi tarafından keşfedilen bu özellik, gezindiğiniz web sayfasının tam adresi yerine, sadece bulunduğunuz web sayfasının alan adını gösteriyor.

Örnekleyecek olursak, web sayfamızın menüsünde bulunan podcast kısmına tıkladığınızda adres çubuğunda teknoloji.org/podcast yerine sadece teknoloji.org yazdığını göreceksiniz. Tam adresi görebilmek için ise, bilgisayarınızın fare (mouse) imleci ile adres çubuğunun üzerine gitmeniz gerekecek. Aşağıda yer alan videoda test aşamasında olan bu özelliğin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.


Neden böyle bir özelliğin test edildiği yönünde Google Chrome cephesinden henüz herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, Google’ın önceden yapmış olduğu, tam adresin kullanıcılar için kafa karıştırıcı olacağı yönündeki açıklamaları bu özelliğin ana sebebi olabilir.

Google test ettiği bu yeni özellik ile kullanıcıların olası kafa karışıklığını önlemeyi hedefliyor gibi görünüyor. Ancak umarız bu tarz ciddi değişiklikler birtakım ayarlar ile birlikte gelerek, tercih etmeyen kullanıcılar tarafından kapatılabilir durumda olur. Son kullanıcılar için faydalı olabilecek olan basitleştirme işlemleri, biraz daha tecrübeli ve meraklı kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
chrome adres cubugu, google, google chrome


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Chrome'a RAM Tüketimini Etkileyecek Özellik Geliyor BLueMooN Google 0 14 Ekim 2019 15:31
Google Haritalar’a Chrome’daki Gizli Mod Geliyor BLueMooN Google 0 10 Mayıs 2019 16:11
Google Chrome için multimedya tuşu desteği geliyor! Coder Sosyal Ağlardan Son Haberler 0 09 Şubat 2019 11:35
Google Chrome 71 Güncellemesi Geliyor BLueMooN İnternet Dünyasından Haberler 0 06 Kasım 2018 09:23
Firefox'un yeni adres çubuğu eCeM1 Haber Arşivi 0 17 Mayıs 2008 17:11