IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2022, 13:25   #1
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim insanları devasa 'uzay baloncukları' inşa etmek istiyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bilim insanları devasa 'uzay baloncukları' inşa etmek istiyor
Bilim insanları, küresel ısınmayla mücadele için devasa 'uzay baloncukları' inşa etmek istiyor. Baloncukların Dünya ile Güneş arasında şişerek, ışınlarının bir kısmını yansıtması ve gezegeni serin tutması umuluyor.

Araştırmacılar, Brezilya büyüklüğündeki “uzay baloncuklarının” küresel ısınmanın etkilerini yavaşlatmanın etkili bir yolu olabileceğini öne sürüyor.

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre küçük, şişirilebilir baloncuklardan oluşan uzay aracı, Dünya'yı güneş radyasyonundan koruyabilir ve güneşten gelen ışığın bir kısmını yansıtabilir.

Gökbilimciler, stratosferdeki gazları çözmek gibi gezegenimizde jeomühendislik yapmaya yönelik diğer girişimlerin aksine, bu yöntemin Dünya'daki ekosistemlere müdahale etmediğini ve bu nedenle vahşi yaşam ve bitkiler üzerinde daha az etkisi olacağına inanıyor.

Bununla birlikte, bu öneri yalnızca, iklim değişikliğini azaltmak için insanların mevcut girişimlerini değiştirmeyi değil, tamamlamayı amaçlıyor.

MIT'nin Senseable City Lab başkanı Carlo Ratti , mimarlık ve tasarım dergisi Dezeen'e verdiği demeçte , "Jeomühendislik bizim nihai ve tek seçeneğimiz olabilir, ancak çoğu jeomühendislik önerisi dünyaya bağlıdır ve bu da yaşayan ekosistemimiz için muazzam riskler oluşturur.

“Uzay tabanlı çözümler daha güvenli olurdu. Örneğin, gelen güneş radyasyonunun yüzde 1,8'ini gezegenimize çarpmadan önce saptırırsak, bugünün küresel ısınmasını tamamen tersine çevirebiliriz." dedi.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim insanları uygarlığın çöküşünü engellemek için Dünya’nın Kara Kutusu'nu inşa etmeye başladı CyBeR Bilim Dünyasından Son Haberler 2 13 Şubat 2022 19:16
Bilim insanları sonunda Uzay'daki en parlak patlamalara yanıt buldu CyBeR Bilim Dünyasından Son Haberler 0 24 Eylül 2021 07:11