IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2022, 20:57   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Wi-Fi 7 Teknolojisi, Birçok Farklı Gelişmeye Olanak Sağlayacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Intel, iş ortağı Broadcom ile Wi-Fi 7 teknolojisini sergilerken yeni sürümü “Wi-Fi’ın geleceği burada” şeklinde lanse ediyor. Şirketin sunumunda Intel Core destekli bir dizüstü bilgisayar ile Broadcom erişim noktası arasındaki Wi-Fi 7 bağlantısı test edildi. Wi-Fi 7 teknolojisinin 5 Gb/sn gibi yüksek aktarım hızlarına çıktığına tanık oluyoruz. Bu değerler, 1 Gb/sn ile maksimuma çıkan Wi-Fi 6’ya kıyasla çok daha yüksek.

Wi-Fi 7 henüz hayatımıza girmiş değil ve yayılması zaman alacak. Intel, Wi-Fi 7’nin yaygın olarak benimsenmesi için endüstri işbirliğinin şart olduğunu söylüyor. Bildiğiniz gibi, kablosuz bağlantı sağlarken her iki cihazın da yüksek teknolojiler sunması gerekli. Başka bir deyişle, eğer cihazlardan biri Wi-Fi 6, diğeri Wi-Fi 5 teknolojisini kullanıyorsa Wi-Fi 6’nin tüm nimetlerinden faydalanmak mümkün değil.

Broadcom, yeni bağlantı teknolojisi için “ekosistemin hazır olduğunu” söylemiş. Ayrıca Wi-Fi 7 ile birlikte hız artışlarının yanı sıra daha yüksek ağ kapasitesi ve daha düşük gecikme süreleri gibi avantajlardan bahsediliyor. Düşük gecikme süreleri, çevrimiçi oyunculuk ve düşük gecikmeli kablosuz VR kulaklıklar için çok önemli olacak. Aynı zamanda medya yayıncıları için UHD 16K yayın akışı (veya ağdaki kişilerle çoklu 4K veya 8K video akışı) için kapılar aralanıyor. Bonus olarak, yeni Wi-Fi standardı sayesinde kalabalık evlerde ve ofislerde kablosuz ağ trafiğinin gelişeceğini ekleyelim.

Wi-Fi 7’nin arkasında 6 GHz spektrumunda daha geniş 320 MHz kanalları ve daha yüksek dereceli 4K QAM veri modülasyonu var. Intel ayrıca blog gönderisinde çoklu bağlantı sürecinin ve iyileştirilmiş kanal kullanım verimliliği hakkında bazı detaylar verdi. Unutmadan, Wi-Fi 7 ile kablosuz bağlantı modunun “Wi-Fi 802.11be” adını taşıyacağını belirtelim.

Wi-Fi 7 logosunu taşıyan ürünler belki de 2024 yılına kadar görünmeyecek. Ancak teknolojinin gelecek yıla kadar sertifikalandırılması bekleniyor. Söylediğimiz gibi halen çok erken. Bir Intel yöneticisi, Wi-Fi 7’nin “2024 yılına kadar dizüstü bilgisayar gibi PC ürünlerine ulaşacağını” söylemişti.

Technopat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KeyifBizde.Com & IRC.KeyizBizde.Com Gelişmeye Ve Büyümeye Devam Ediyor Bülbül Sunuculardan Son Haberler 5 31 Ağustos 2022 09:13
Dünyayı farklı görmenizi sağlayacak 10 fotoğraf Sanem Genel Paylaşım 3 22 Kasım 2018 23:10
“Deep Freeze”: Bilgisayar Güvenliğinde Farklı bir Yazılım, Farklı Bir Yöntem PyrO Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 15 Temmuz 2013 19:30
Bing Gelişmeye Devam Ediyor! Spy Arama Motorları Haberleri 0 22 Temmuz 2010 10:54