IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2022, 06:11   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'nin dezenformasyon hesapları ifşa oldu: Pentagon inceleme başlattı




ABD'nin dezenformasyon hesapları ifşa oldu: Pentagon inceleme başlattı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Twitter ve Facebook, ABD lehine dezenformasyon kampanyası yürüten bir ağa ait olduğunu tespit ettiği 150’den fazla hesabı askıya alırken, ABD Savunma Bakanlığı da inceleme başlattı.


Twitter ve Facebook’un ağustos ayında ABD lehine uluslararası alanda dezenformasyon yapan bir ağa ait olduğu belirlenen 150’den fazla hesabı askıya almasından sonra Pentagon harekete geçti.

Kapatılan hesaplarla ilgili Pentagon'a bilgi verilmedli

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Kahl’ın inceleme talimatına ilişkin soruları yanıtladı. Ryder, Facebook ve Twitter’ın kapatılan hesaplarla ilgili Pentagon’a herhangi bir bilgi vermediğini ancak bu ifşanın Bakanlığın askeri bilgi operasyonlarını mercek altına alması için bir fırsat olduğunu savundu.

Psikolojik harp faaliyetleri "yeniden gözden geçirilecek"

Psikolojik harp faaliyetleri olarak da “askeri bilgi destek operasyonlarını” yürüten birimlerin iş yapma biçimlerinin gözden geçirileceğini söyleyen Ryder, psikolojik harp faaliyetlerinin ABD ordusunun halkla ilişkiler birimince yürütülmediğini, bunun ordu içerisinde ve dışarıdan istihdam ettiği birimler tarafından yürütüldüğünü anlattı.

"Psikolojik operasyonlar, ABD yasalarına uygun"

Ryder, şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce psikolojik operasyonlar olarak bilinen askeri bilgi destek operasyonları, Savunma Bakanlığının elindeki bir kabiliyet. En az savaşın kendisi kadar eski bir harp unsurudur. Bu operasyonları uluslararası önceliklerimiz bağlamında devreye sokarız. Burada bunların ABD yasalarına uygun ve Savunma Bakanlığı politikalarına uygun bir şekilde yürütüldüğünü ve bunun temini için denetlemek mekanizmasının olduğunu vurgulamalıyım.”

"Psikolojik harp faaliyetleri aldatıcı olabilir"
Bu operasyonların dış ülkelerdeki ABD operasyonlarında kullanıldığını belirten Ryder, gerekli durumlarda bu psikolojik harp faaliyetlerinin aldatmaca içerikli olabileceğine de dikkati çekti. Ryder, “Düşmanın gerçek olmayan belirli bir bilgi ile düşünmesini sağlamak için bu operasyonlarda fırsatlar vardır.” diye konuştu.

150’den fazla hesap ve birçok ülkeye yapılan dezenformasyon ifşa oldu
Twitter ve Facebook, ağustos ayında içerikleri birbiri ile örtüşen ve platformların kullanım koşullarını ihlal eden iki hesap ağı tespit edip ağlara bağlı 150’den fazla hesabı askıya aldı.

İki şirketin daha sonra yaptığı bir ortak incelemede bu hesap ağlarının Facebook ve Twitter, haricinde Instagram dahil 5 platformda daha faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Birçok dilde paylaşım tespit edildi
Hesapların Rusça, Çince, Urduca, Farsça başta olmak üzere birçok dilde paylaşım yaptığı, ağırlıklı olarak Rusya, Çin, İran ve Orta Asya ülkelerine yönelik sosyal medya kampanyaları düzenlediği tespit edilirken iki şirket de bu hesapları doğrudan hangi ABD kurumuna bağlı olduğunu belirtmedi.
Twitter, 2012 ile 2022 arasında toplam 299 bin 566 paylaşım yapan 146 hesabı mercek altına almış, Facebook ise 39 kişisel hesap, 16 sayfa, 2 grup ve 26 Instagram hesabını incelemeye almıştı.

İnceleme sonucunda, bu hesapların birbiri ile girift iki gruptan oluştuğu, bir grubun ABD yönetiminin kamuya açık Bölgeler Arası Medya İnisiyatifi olarak bilinen bilgi kampanyasının özelliklerini gösterirken, diğer grubun gizli ve tespit edilemeyen özellikleri olduğu belirlendi.

Ağırlıklı olarak Rusça konuşulan ülkeler hedef alındı
Kapatılan hesapları mercek altına alan Stanford Üniversitesi Siber Politikaları Merkezi, hazırladığı raporda, bu hesapların Rusçanın yoğun olarak kullanıldığı Orta Asya ülkelerinde Rusya’nın aleyhine paylaşımlarda bulunurken ABD’nin Orta Asya ülkelerine yaptığı yardımları öne çıkardıklarını tespit etti.

Orta Asya'ya dair sahte haber ve fotoğraflar yayınlandı
Diğer taraftan, bu ülkelerde Çin’in başta Uygurlar olmak üzere Müslüman azınlıklara baskı yaptığı propagandasının da yaygın olarak bu hesaplarca yapıldığı belirtildi.

Raporda, Orta Asya’da bu grupların sahte haberler, sahte fotoğraflar ve sahte hesaplarla sosyal medya kampanyaları ve dilekçe toplama faaliyetleri gerçekleştirdiği kaydedildi.

Rusya aleyhine ABD yanlısı paylaşımlar
Rusya’yı Orta Asya dışında Orta Doğu ve Afrika kıtasında da hedef alan bu grupların, ABD ordusunun Suriye’deki operasyonlarına yönelik olumlu paylaşımları öne çıkarırken, Rusya’nın burada sivilleri katlettiğine yönelik paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Raporda bu hesapların ayrıca Rusya, İran, Çin’in yanı sıra yönetimleri ABD ile ihtilaf içinde olan birçok ülkenin yönetimlerine karşı protestoların düzenlenmesine, sosyal medya kampanyalarının yapılmasına yönelik kampanyalar düzenlediği ifade edildi

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu Feronia tarafından (21 Eylül 2022 Saat 06:13 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Eylül 2022, 09:41   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD'nin dezenformasyon hesapları ifşa oldu: Pentagon inceleme başlattı




Haber için sağol ama pentagon kendisini boşuna zorlamasın onuda deşifre ederler zaten...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrlanda Google'a inceleme başlattı aLya Google 0 06 Şubat 2020 12:54
NASA, ‘uzayda işlenen ilk suç’ hakkında inceleme başlattı Allecra Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 26 Ağustos 2019 13:02
AK Parti, Ahmet Aydoğmuş hakkında inceleme başlattı. Stranger Haber Arşivi 1 25 Şubat 2010 00:54