IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2008, 14:39   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Devlet Tiyatroları Perdelerini Açtı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Geçen yıl son tiyatro sezonunu yaşayan İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesi'nin binasının ana kapısı bir daha kullanılmamak üzere şantiye perdesiyle kapatıldı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun kiracı olduğu Taksim Sahnesi'nde geçen yıl koltukların sökülmesi ve dekorlar kaldırılmasının ardından tamamen kapatılan bina kapılarını kapattı. Bu yıl son kez perdelerini açması beklenen ancak beklenmedik biçimde tahliye edilerek kapatılan tarihi Taksim Sahnesi, kapısına kapatılan şantiye perdesiyle artık boş bir binaya döndü. DT'nin İstanbul'daki en merkezi sahnesi olan bu tarihi binanın tahliyesi geçen yıl tartışmalara neden olmuş ve mahkeme kararıyla sahnenin alelacele boşaltılmasına karar verilmişti. Genel Müdür Lemi Bilgin'in mahkeme kararıyla Haziranda göreve gelmesiyle tekrar İstanbul'un müdürü olan Osman Wöber, mahkeme taahütnamenin Mine Acar döneminde verildiğini anlatarak önceki idarecilerin mal sahibine geçen mayıs ayında Taksim Sahnesi'ni boşaltacaklarına dair bir taahhütname verdiklerini belirtmişti. Bu taahhütname doğrultusunda mal sahibinin firması icraya gidince bina Şubat ayında tamamen boşaltılmıştı.

Taksim Sahnesi'nin kültür hayatına katılması 1920 yılına denk geliyor. 1920'de Majik Sineması olarak açılan sahne 60'lı yıllarda önce Yeni Taksim, sonra da Venüs adını aldı. Daha sonra adı Venüs Tiyatrosu olarak değiştirilen Venüs Sineması 1969 yılında açılan Kültür Sarayı'nın 1970'te 'Cadı Kazanı' adlı oyunun gösterimi sırasında yanması üzerine 1978-1979 sezonunda kurulan İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahne arayışı üzerine yeni bir misafire kavuştu. İDT, oyunlarını sahnelemek üzerine Venüs Sineması'nı kiraladı ve 1970-75 sezonunda bu sahneyi kullandı. Daha sonra tahliye edilen Venüs Sineması 1983'te Can Gürzap'ın müdürlüğü döneminde yeniden kiralandı ve Taksim Sahnesi adını aldı. Taksim Sahnesi 28 Ekim 1983'te Musahipzade Celal'in 'İstanbul Efendisi'yle açıldı.

timeturk...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açtı, devlet, perdelerini, tiyatroları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlet Tiyatroları Kadın Sorunlarına El Attı PySSyCaT Tiyatro 0 07 Kasım 2014 15:35
Devlet Tiyatroları’ndan Nisan Turneleri Burce Tiyatro 0 05 Nisan 2012 19:26
Van Devlet Tiyatrosu, Perdelerini Siirt'te 10 Ocak'ta Açıyor System Kültür ve Sanat 0 03 Ocak 2012 19:13