IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2012, 00:24   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Medine Müdafaası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi
Tarihler: 05 Nisan 2012 Perşembe ~ 19 Nisan 2012 Perşembe - Saat: 20:30
5-19 Nisan Saat: 20:30
Adres: Selamiali Mah. Gazi Cad. No.22 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul
Yönetmen: Zafer Kayaokay
Senaryo: F.Eren Dinler - Y.Emre Obut
Kostüm: Candan Günay
Dekor: Savaş Çevirel
Işık: Enver Başar
Müzik: Can Atilla
Yapım: 2012 / Doğu Yakası - Efor Prodüksiyon
Oyuncular: F.Eren Dinler, Kayhan Binnetoğlu, Efecan Satıcı, Umut Orkun Eskibatman, Başak Bektaşoğlu, Can Esendal, Y. Emre Obut, Muhammed Kınık, M.Ufuk Karakavak
Sene 1916…
Osmanlı askerleri, 1. Dünya Savaşı devam ederken Hicaz cephesinde kahramanca savaşmaktadır. Fahreddin Paşa komutasındaki Osmanlı askerleri Kutsal Medine’yi korumak için çölün kavurucu sıcaklığına ve yiyecek sıkıntısına rağmen Medine’yi isyancılara karşı savunmaktan vazgeçmezler. Fahreddin Paşa, Hz. Muhammed’in kutsal emanetlerini İstanbul’a gönderir ve askerlerine şu konuşmayı yapar:
Yiğit Mehmetçiklerim! Gelin hep beraber Allah'ın ve işte huzurunda huşu ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz peygamber'in karşısında, aynı yemini tekrar edelim... Ve diyelim ki; Ya Rasulullah, biz seni bırakmayız!.. Medine Kalesi Osmanlı’nın savunduğu son kaledir.
Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşında hemen her cephede çetin mücadeleler vermektedir. Çanakkale’yi geçemeyen İngilizler, ordularını Hicaz’a yöneltmiş ve 400 yıllık bir kardeşliği bozmak için kurduğu sinsi planlarını uygulamaya başlamışlardır.
İngiliz hükümeti petrolle ıslah edilmiş ‘bağımsız’ Arabistan sömürgesini kurmak için casus Lawrence’ı, Medine’yi de içine alan Hicaz cephesine gönderir. İtilaf devletlerinin dört gözle çökmesini beklediği Osmanlı Devleti, tarih kitaplarında bir kaç satırla geçiştirilen Hicaz Cephesi’ne, Ortadoğu’da düzeni sağlamak ve bu arada kutsal şehir Medine’yi korumak için Ömer Fahreddin Paşa’yı gönderir. Fahreddin Paşa’nın askeri tecrübeleri ve Medine’deki kahraman askerler sayesinde İngilizlerin kışkırtmasıyla başlayan Arap isyanlarının hiç kayıp verilmeden çok hızlı bir şekilde bastırılacağı düşünülmektedir. İsyancılarla çıkan çatışmalar, firarlar, hainler, açlık, susuzluk, hastalık ve çölün aşırı sıcağında her yanı kuşatılmış Fahreddin Paşa, Medine’yi müdafaa etmeye çalışmaktadır. Ne var ki ne bu isyan ne de bu kutsal şehir emsalleri gibi değildir.
Gerçek olaylardan hareketle kurgulanmış olan Medine Müdafaası Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa oyunu; siyasi otorite - birey ilişkilerini, alt - üst kimlik sorunlarını, büyük güçlerin yüzyıllardır oynadığı böl, parçala, yönet ilkesini aşk, ihanet, vatan sevgisi üçgeninde anlatıyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
medine, müdafaası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Medine-i Münevvere - Gül kokar Medine.. Sevda İslamiyet 0 13 Ocak 2012 20:59