IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2012, 16:21   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avea, 2012 birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı!




Avea 2012’nin ilk 3 aylık döneminde de her alandaki büyümesini sürdürdü…

Açıklanan finansal sonuçlarına göre, faturalı abone sayısında yüzde 14, toplam abone sayısında da yüzde 9 büyüyen Avea, akıllı cihaz satışlarını da bir önce yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artırdı.

Yılın ilk çeyreğinde sektörünün ‘en yüksek faturalı müşteri’ oranına sahip şirket unvanını da koruyan Avea, ‘data’ gelirleri ve modem satışlarında ise rekorlara imza attı. Avea, bağlı bulunduğu Türk Telekom Grubu’nun TTNet ortaklığı ile gerçekleştirdiği modem satışlarını, 2011 yılı ilk çeyreğine göre yüzde 218’lik rekor bir artışla pazar payını yüzde 13’lerden yüzde 38’e çıkardı
Avea, aynı dönem içerisinde data gelirlerini ise 2011 ilk çeyrek dönemine göre yüzde 92 artırdı. Avea CEO’su Erkan Akdemir, 2012 ilk çeyrek sonuçları hakkında “2012 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz sonuçlar tabir-i caiz ise çift sarılı yumurta gibi. Ama bunun da ötesinde en önemlisi gerçek bir büyüme: Yani hormonsuz!” dedi.

Yaklaşık 3 yıldır öncelikli alanını “çalışmak” olarak belirleyen Avea, büyümesini yılın ilk çeyrek döneminde de kesintisiz sürdürdü. 2011 yılını konuşma süresi, faturalı müşteri oranı ve net müşteri kazanımında sektör lideri olarak kapattığını vurgulayan Avea CEO’su Erkan Akdemir, Avea’nın birinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“2011, Avea için hat-trick yılı olmuştu. Her sahada oynayıp kazanmıştık. 2012’ye bu rekorlarla oyun kurucu olarak başladık. 2012’ye daha çok çalışmalıyız diyerek girdik ve mottomuzu çok çalışmak olarak belirledik. Çıktığımız bu yolda attığımız emin adımlarımızı hızlandırdık. Tüm Avea çalışanları adeta bir olarak, 7/24 şekilde toplam 61 bin 326 saat hiç durmadan çalıştı. Bunun karşılığını da finansal sonuçlarımızla aldık. Bunu yaparken de sadece Türkiye’de değil, dünyada ilklere imza atan projeler ürettik. 2012 yılının ilk çeyreğinde elde ettiğimiz sonuçlar tabir-i caizse çift sarılı yumurta gibi. Ama bunun da ötesinde en önemlisi gerçek bir büyüme: Yani hormonsuz!” dedi.

Gelirleri ve EBITDA’sı yüzde 12 arttı
2012’nin açıklanan ilk çeyrek dönemi verilerine göre Avea’nın gelirleri, gösterdiği faaliyet performansı ile 2011 yılı ilk çeyreğine kıyasla yüzde 12 artarak 787 milyon TL oldu. İlk çeyrek sonuçlarına göre EBITDA’sını da bir önceki yıla göre yüzde 12 artırarak 79 Milyon TL’ye çıkaran Avea, elde ettiği sonuçlarla, bağlı bulunduğu Türk Telekom Grubu’nun hedeflerine de önemli oranda katkı sağladı.

Sektördeki en yüksek faturalı müşteri ve konuşma süresi Avea’da
2012 yılı ilk çeyreğinde faturalı müşteri tabanını yüzde 14’lük artışla 5,7 milyona yükselten, toplam müşteri oranını ise yüzde 9 artışla 12,9 milyona çıkaran Avea, ulaştığı yüzde 44 faturalı müşteri oranıyla da sektörde en çok faturalı müşteriye sahip operatör unvanını korudu.

Avea, bir başka önemli artışı da konuşma sürelerinde elde etti. Müşteri odaklı yaratıcı tarifeleri ile yılın ilk çeyreğinde abone başına konuşma süresini bir önceki yıla göre yüzde 14 artırarak 280 dakikadan 320 dakikaya çıkaran Avea; böylece Türkiye’nin en çok konuşturan operatörü unvanını korurken, bu unvanına Avrupa’nın en çok konuşturan “operatörü” unvanını da ekledi. Avea ulaştığı bu sürelerle müşterilerini, Türkiye’de pazar payı en yüksek operatörden yaklaşık yüzde 50 daha fazla konuşturdu.

Avea, faturalı müşteri sayısı ve gelirlerdeki artışla abone başına aylık gelir rakamını (ARPU) ise bu dönemde geçen yıla göre yüzde 4’lük artışla 19.1 TL’den 19.9 TL’ye çıkardı.

Jet modem satışı yüzde 218’le rekor oranda arttı
Teknolojinin en son ürünlerini esnek data paketleri ile birleştirerek müşterilerine benzersiz fırsatlar sunan Avea, data kullanıcı sayısını da bir önceki yıla göre yüzde 51 artırarak 4.1 milyona çıkardı. Data kullanımının artışına paralel olarak, data gelirlerinde de önemli artış sağlayan Avea, 2012 yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 92’lik bir artışla datadan 79 milyon TL gelir sağlamış oldu.

Avea, bağlı bulunduğu Türk Telekom Grubu’nun TTNet ortaklığı ile satışını gerçekleştirdiği modem satışlarını ise, 2011 yılı ilk çeyreğine göre yüzde 218’lik rekor bir artışla bu alandaki pazar payını yüzde 13’lerden yüzde 38’e çıkardı.

Avea, 2012 yılı ilk çeyreğinde cihaz satışları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artırırken, 2011 yılında gerçekleştirdiği cep telefonu kampanya adetinin tamamını da 2012 yılı ilk 3 ayına sığdırdı. Üstelik, bu kampanyaların yüzde 35 gibi yüksek bir oranı da sadece Avea özel olarak gerçekleştirildi.

Satış ağında gerçekleştirilen yatırımlarla 2011 yılında adeta bir dönüşüme imza attıklarını ve bu dönüşümün de 2012 yılı ilk çeyreğinde kendisini daha da iyi hissettirdiğini söyleyen Akdemir, “Türkiye genelinde 625’e yakın bayiye yeni mağaza konseptini uygulayarak bayi sayımızı 913’e çıkardık. Bugün 14 binin üzerinde ulusal çapta zincir mağazada Avea markasını müşterilerle buluşturuyoruz. Aynı zamanda sektördeki en büyük mobil yatırımı yaparken, ülke ekonomisine de katkı sağladık. Avea’yı büyütürken Türkiye’ye de kazandırdık.” açıklamasında bulundu.

3G yatırımında yüzde 67 artış kaydetti
Avea’ya ve Türkiye’ye daha fazla değer yaratmak için, her zaman olduğu gibi 2012 ilk çeyreğinde de yatırımlara hiç ara vermediklerinin altını çizen Akdemir;

“2012 yılı ilk çeyreğinde teknoloji yatırımlarımıza da hiç ara vermedik. Bu alanda önceliğimizi ise geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya verdik. Türkiye’yi kapsayan yeni nesil Avea Şebekesini daha da ilerletmek için çok çalıştık. Bunun için de 3G iletişim kule sayımızı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67 artırdık. Bu süreçte 2G iletişim kulesi sayımızı da yüzde 12 yükselttik. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla Avea’nın 2G+3G yatırımları toplamda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 arttı.” dedi.

3 ayda tam 7,5 milyon çağrı cevapladı
2012 ilk çeyrek dönemde Avea müşterilerinin almış oldukları hizmet kalitesinin de önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Akdemir, 2012 yılının ilk çeyreğinde Avea Müşteri Hizmetleri’nin, Avealılardan gelen 7,5 milyon çağrıyı cevapladıklarını vurguladı. Akdemir:

“Çağrı merkezlerimizle müşterimizin bir dediğini iki etmedik! Müşteri hizmeti kavramını yeniden yazdık. Bu alanda da durmadan çalıştık. Artık yaptığımız şeye “Müşteri Memnuniyeti Sanatı” demek lazım! Müşterilerimizin sorunları daha da hızlı çözülebilsin diye 2012 yılının ilk çeyreğinde açılan Avea-Callpex Yozgat Çağrı Merkezi ile birlikte Avea’ya hizmet veren çağrı merkezi sayısını 8’e, istihdam sayısını ise 2500’e yükselttik. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla, çağrı merkezlerimize ulaşan 7,5 milyon çağrının yüzde 80’inden fazlasını ilk 20 saniyede karşılayarak müşteri memnuniyetimizi dünya standartlarının da üstüne çıkardık. Avea, bu dönemde Tüketici Akademisi tarafından ürün ve hizmet kalitesine en çok güvenilen markalara verilen ‘Tüketici 2012 Kalite Ödülü’ne ve Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından verilen ‘Tüketici odaklı değişim ve yeniden yapılanma özel ödülüne layık görüldü.” dedi.

Hedefi ‘daha’ fazlasını gerçekleştirmek
Türkiye’nin en rekabetçi ve oyun kurucu GSM operatörü olmanın yanı sıra, müşterisine en fazla fırsatlar sunan şirket olmayı da öncelikleri arasında gördüklerini dile getiren Akdemir, bu konuya yönelik açıklamalarını ise şöyle sürdürdü:

“Avea olarak hep iş bilincimizde “daha” ifadesi var. Daha iyi, daha kaliteli, daha ulaşılabilir, daha güler yüzlü, daha ekonomik, daha çok kazandıran, daha yaygın, daha teknolojik, daha yenilikçi hizmet sunmak… Hedefimizi ‘daha’ olarak belirledik ve bunu sağlamak için de çok çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Başarımızın sırrı ise ‘A kalite hizmet, A kalite erişim’ şeklinde özetlenebilir. Bu yolda bizi en fazla motive eden ise, yaptığımız çalışmaların karşılığını görmek. Rekorlara imza attığımız 2011 finansal sonuçlarından sonra, 2012’in ilk çeyrek döneminde elde ettiğimiz sonuçlar ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bize göstermesi açısından önemli.”

Avea, AR-GE’sini sınırların ötesine taşıdı
Avea’nın, sadece rakamsal verilerle değil, Türkiye’de ilklere imza atan projeleriyle de 2012 ilk çeyreğini oldukça verimli geçirdiğini kaydeden Akdemir, şu bilgileri verdi:

“2012 yılı Ocak ayında, Pfizer ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atan “Mobil Tansiyon Takip” projesini hayata geçirdik. Rakiplerimizin daha ürünlerini yeni tanıttığı bir ortamda Avea; 7-24 takip konusundaki Türkiye’nin bu ilk olma niteliği taşıyan projesinin pilot uygulamasını, araştırma sonuçları ile birlikte tamamladı. Çalışma araştırma sonuçlarında da yer aldığı üzere, hasta ve doktorlardan tam puan aldı. Bunun dışında 2012’de, müşteri hizmetlerinde yeni bir kanal açarak Mobile Care hizmetini başlattık. Esnek IVR, sesli imza gibi yenilikçi uygulamalarla müşterilerimizin hayatları kolaylaştırıldı. Avea ve Telefonica arasındaki gerçekleştirilen bu önemli stratejik iş birliği ile de Türk telekomünikasyon endüstrisinde M2M (makineden makineye) alanında bir ilk olarak müşterilerimize daha geniş küresel çözümler sunup, yurt içinde ve dışında daha iyi hizmet vermeye başladık.”

Dünyanın en değerli 500 telekom şirketi arasında yer alan Avea’nın, dinamik, güçlü ve hızlı büyümesi ile dünya Telekom şirketlerinin yakından takip ettiği bir şirket olduğunu belirten Akdemir; “Çünkü biz her zaman teknoloji hayallerinizin emrinde diyoruz. Avea’nın sınırları aşan büyük hedefleri var. Bu hedefler için de dünyanın en iyi teknoloji üniversitesi Massachusetts Institude of Technology (MIT) ile bir nevi “Ar-Ge kardeşliği” yaptık. Çünkü hedefimizi Avealabs’ı geleceğin Mobile Experience Labs’ı yapmak olarak belirledik. İşbirliğimizle MIT’nin çalışma ilkelerini, araştırma modellerini ve geleceğe bakış açısını Avea nezdinde Türkiye’ye taşıyacak bir aşı rolünü üstlendik.” dedi.

“Orada kimse var mı?” ile depremde hayat kurtaracak!
2012 ilk çeyrek döneminde Avea’yı en çok heyecanlandıran konulardan birinin de AveaLabs’te geliştirilen ‘Orada Kimse Var mı?’, Google Play’deki adı ile EarthQuaken mobil uygulaması olduğu noktasının altını çizen Akdemir, projenin önemi hakkında ise şunları söyledi:

“Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan deprem felaketlerinde hayat kurtaracak bir projeye imza attık. Deprem sonrası kullanıcısının hayatını kurtarmaya odaklı program sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilke imza atacak. Android işletim sistemli telefonlara, Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilen ‘Orada Kimse Var mı?’ mobil uygulaması sayesinde arama kurtarma ekipleri; enkaz altında kalan kişinin yerini anında tespit ederek, kurtarma çalışmalarını hiç vakit kaybetmeden yapabilecek. Uygulama; aynı süre zarfında daha çok insana ulaşılarak daha fazla hayatın kurtarılmasına ve enkaz altındaki kişinin kurtulma umudunu kaybetmeyerek hayata bağlanmasına da katkı sağlayacak.”

İstihdamda yarattığı ekosistem 45 bin kişiyi geçti
Avea’nın cebimizde yeni yatırım planları ile 2012’ye girdini ifade eden, Akdemir, 2012 hedefleri hakkında ise şunları söyledi:

“2012 yılı ilk çeyreğinde paylaştığım rakamların da gösterdiği üzere hem büyüdük, hem büyüttük. Hem çalıştık hem de çalıştırdık. Bunu yaparken de istihdam sağladık! 2012 ilk çeyreğinde Avea’nın doğrudan ve dolaylı olarak yarattığı istihdam yaklaşık 6 bine ulaştı. Distribütör, Avea Dağıtım Merkezi, Avea İletişim Merkezi, Avea Satış Noktası ve Avea Anahtar bayilerimizi de eklediğimizde bu sayı 45 bini geçiyor. 2012’de de hedefimiz frene basmadan yatırımlara tam gaz devam etmek. Avea, yatırım yapacak, sektörümüz ve ülkemiz kazanacak. Avea büyüyecek, Türkiye büyüyecek.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2012, avea, birinci, ceyrek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG Electronics,CINEMA SCREEN,3D,Smart TV,mobil LG ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı! Pargali Cep Telefonlar 0 26 Nisan 2012 17:35
HTC, 2012 İlk Çeyrek Raporunu Açıkladı ALeMCi Cep Telefonlar 0 06 Nisan 2012 19:04
Kılıçdaroğlu 4+4+4 anketinin sonuçlarını açıkladı PassioN Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 20:19
Google 2011 arama sonuçlarını açıkladı! PauL Google 0 15 Aralık 2011 17:02
MS, dev korsan araştırmasının sonuçlarını açıkladı! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 22 Kasım 2011 02:21