IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ÖzLem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2019, 00:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2019 da okunacak 10 yeni bilim kurgu kitabı




Takvimin gözden geçirilmesiyle, yolumuza çıkan bir yıllık kitaplarımız var. Neleri okuyacağınız konusunda bir önizleme çoktan yapmış olmanız lazım.

İşte 2019 da okunacak 10 kitap…

Arkad'ın Dünyası James L. Cambias

James Cambias zaten bir dizi ilginç roman yazdı: uzayda korsanlarla ilgili yakın gelecekte bir gerilim filmi olan Corsair ve buzla kaplı bir ayda ilk temas hakkında A Darkling Sea . En son Arkad'ın Dünyası, yabancı bir gezegendeki tek insan olan Arkad adında bir çocuğu konu almıştır. Hayatta kalmak için mücadele ederken, bir üçlü insanın gelişi hayatını iyileştirir. Dünya'yı yabancı hakimiyetten uzak tutmaya yardımcı olabilecek uzun zamandır kaybedilen bir hazine arıyorlar ve onlara katılırken, grubunun bir üyesinin tüm görevlerine ihanet edebilecek bir sır verdiğini açıkça ortaya koyuyor. Publishers Weekly , “modern hassasiyetle retro uzay macerası arayan okuyucular, bu noktayı bulacaktır” diyor .

Cadı Kışı Katherine Arden

Ben Katherine Arden'in Ayı ve Bülbül'ün büyük hayranıyım. Ortaçağ Rusya folklorundan ilham alan harika bir hikaye. Şimdi, Arden, Winternight Trilogy'i Cadı Kışı ile okuyucularını yakınlaştıracak. Bir iblis Moskova’yı yeniden ortaya çıkarıp harap ediyor ve ülkenin savaşa girmesiyle Vasilisa Petrovna, hem Rusya’yı hem de Morozko’nun fantastik dünyasını kurtarmanın bir yolunu bulacak. Roman, New York Times'ın en çok satan listesine girdi ve kısa süre önce Kirkus Reviews'tan “Arden'in bu zamana ve mekana dair derin bilgisi ve sevgisi tarafından bilgilendirilen çarpıcı bir edebi fantazi” olduğunu belirten bir yıldız incelemesi aldı .

CJ Cherryh ve Jane S. Fancher'den Yükselen İttifak

Ünlü yazar CJ Cherryh , uzun süredir devam eden Alliance-Union serisinin yeni bir bölümü olan Alliance Rising ile geri döndü . Onun evreninde, insanlık bir uzay istasyonları ağıyla uzaya yayılmıştır ve Dünya'ya en yakın olanları Engel Yıldızlardır. Merchanter Finity's End’in gemisi geldiğinde, Alpha Station sakinleri, rakip bir Dünya Şirketi’nin yıldız gemisi İnsan Hakları’nı araştırmaya geldiğine inanıyor . Mürettebat, gemi hakkındaki söylentileri araştırıyor ve göze görünenden daha fazlası olduğunu öğreniyorlar.

Seanan McGuire'dan Yok Olmuş Bir Rüyada

Seanan McGuire's, Wayward Children adlı boyutsal portallar hakkında , her bölümün ( Her Kalp Bir Giriş Kapısı, Çubuklar ve Kemikler Arası ve Bir Şeker Gökyüzünün Altındaki ) bağımsız bir macera olarak hizmet ettiği bir fantezi dizisi yazıyor . Bu en son bölümde, Katherine Lundy adında genç bir kadın olan Absent, mantık ve akıl üzerine kurulu başka bir dünyaya açılan kapıyı keşfediyor. İlk başta, bunun bir cennet olduğuna inanıyor, ancak ayrılma zamanı geldiğinde, yapması gereken pazarlık yapmanın yüksek bir maliyeti olduğunu keşfediyor. Ars Technica , “ Wayward Çocuklarının en iyisi olan yüksek riskli bir komployu, canlı bir dünya inşasını ve yumuşak karakter gelişimini birleştirdiğini” söyledi.

Alastair Reynolds tarafından Gölge Kaptan


Alastair Reynolds , ileri teknolojiler için yabancı dünyaları yağan bir yıldız gemisi ekibini izleyen 2017 kitabı Revenger'ın dünyasına geri döndü . Bu filmde mürettebat üyeleri Adrana ve Fura Ness uzun bir ayrılıktan sonra bir araya geldiler, ancak deneyimleriyle değiştirildiler. Adrana, korkulan korsan Bosa Sennen tarafından köleleştirildikten sonra travma geçirirken, Fura korsan hazinelerini bulma konusunda takıntılı hale geldi. Her ikisi de şimdi kaptan ve gemisinin üzerine gelenler de dahil olmak üzere gelen güçlerle mücadele edecek.

SA Chakraborty tarafından Bakır Krallığı

Bu roman, güçlü bir ailenin kalan son üyesi olan Nahri'nin ardından Djinn'i çağırıp büyülü Daevabad şehrine geldi. Şehir, muazzam bir savaşın ardından başa çıkmakta ve kraliyet sarayının tehlikeli sularında gezinmek için çalışırken, mirasını benimsemiş, Prens Ali ise sürgün edilmiş ve bir isyan çıkarmıştır. Kirkus Reviews , kitabın“selefinden daha iyi ya da daha iyi” olduğunu söyleyerek yıldızlı bir yorumda bulundu.

Ben H. Winters tarafından Altın Devlet

Laszlo Ratesic, eskiden Kaliforniya’daki Golden State’in ülkesindeki Spekülatif Hizmet’in bir üyesidir. Ülke kaçınılmaz bir yasa ile yönetiliyor: yalan söylemek yasak, hapis cezasına çarptırılmak yasaktır. Gerçeği izlemek için kurulmuş geniş bir devletin parçası ve gerçeği korumak onun görevi. Ancak bir inşaat işçisinin ölümünü araştırırken, o ve ortağı oyunda çok büyük bir komplo olduğunu keşfedecektir.

Vigilance Robert Jackson Bennett tarafından

Geçenlerde Robert Jackson Bennett'in en son romanı Foundryside'u inceledim ve bu ay Vigilance adlı büyüleyici bir hikaye ile geri döndü. 2030'da kurulan sosyopatik bir TV ağı, halka açık alanlarda aktif bir tetikçi durumu yarattıkları, atıcıları çeken herkese para ödülü veren “Vigilance” i gerçek bir “oyun” şovu kurar.

Burada ve Şimdi ve Sonra Mike Chen

Kin Stewart tipik bir hayata öncülük ediyor. Normal bir işte çalışıyor ve genç kızını büyütüyor. Ama bir sırrı var: 2142'den beri Temporal Yolsuzluk Bürosu'nun eski bir ajanıdır. O, 1990'lardan bu yana mahsur kaldı, geride bıraktığı hayatı zar zor hatırlıyor. On sekiz yıl sonra eski meslektaşları onu kurtarmak için geri döndü ve kızının hayatı tehlikeye girdiğinde, onu kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışacaklar. Publishers Weekly , Chen kitap hakkında “hızlı ilerleme hızı, karmaşık karakterler ve büyüleyici bir öncülün bunu unutulmaz bir başlangıç haline getirdiğini” söyleyerek, yıldızlı bir inceleme yaptı.

Thoraiya Dyer tarafından Titanların Gelgitleri


Thoraiya Dyer'in Titan Ormanı serisi, bazen insan vücuduna reenkarne edilmiştir. Dünya 13 Tanrı ve Tanrıça'nın yönettiği devasa ağaçların yaşadığı fantastik bir dünyada kuruludur. En son bölüm olan Titanların Gelgitleridir. İnsanların tamamı öldürüldüğü zaman intikam almaya yeminler edilir ve katili bulmak tüm tanrıları dünyanın kenarına bırakma anlamına gelir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2019 da okunacak 10 yeni bilim kurgu kitabı, bilim kurgu, kitap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korku mu bilim kurgu mu? Sır IF Ekstra 11 14 Ocak 2023 23:08
Dante 01 | PauL | Bilim Kurgu | PauL Sinema Dünyası 0 15 Şubat 2012 10:18
4. Tür | PauL | Bilim Kurgu & GeriLim | PauL Sinema Dünyası 0 12 Aralık 2011 10:01
Bilim kurgu değil, gerçek! Slipknot Cep Telefonlar 0 28 Ağustos 2010 17:04