IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2010, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell'den büyük atak!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Turkcell, 2010'un üçüncü çeyreğinin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Çağrı sonlandırma ve azami fiyat düzenlemelerinin negatif etkisiyle gelirlerin %1,7 oranında azalmasına rağmen Turkcell Grubu hem yıllık hem de çeyreksel bazda karını artırdı. Operasyonel verimliliği büyüyen şirketin net karı maliyet odaklı yaklaşım ve iştiraklerin de katkısıyla yıllık %12'lik artışla 556,3 milyon TL'ye yükseldi.

Mobil İnternet kullanımı artmaya devam ediyor

Hem ses hem de mobil internette kullanım ücretlerinin düşmesine paralel olarak MOU (Abone Başı Aylık Ortalama Konuşma Süresi) yıllık bazda % 33 artarken Kullanıcı Başı Aylık Ortalama Mobil İnternet Kullanımı % 343 oranında rekor yükselme kaydetti. Mobil İnternet ve servis gelirlerinin toplam gelire oranı 2010 yılının üçüncü çeyreğinde %20,5 olurken 9,4 milyon kayıtlı 3G abone sayısıyla Turkcell, 3G ve mobil internette de sektöre liderlik etmeyi sürdürdü.

Penetrasyondaki azalma trendinin durduğu mobil pazarda Turkcell'in toplam abone rakamı 33.9 milyon oldu. Faturalı Turkcell abonelerinin toplam abonelere oranı geçen seneki %25,3'lük seviyesinden %29,2'ye yükseldi. Abone Başı Aylık Gelir (ARPU) ise faturalı abone bazı ve kullanım oranlarındaki artışla birlikte bir yıl öncesine göre %4 oranında artarak 20,4 TL'ye yükseldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Turkcell'in 2010 üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve avantajlı tarifelerle müşteri memnuniyetini sağladığımız bu çeyrekte güçlü sonuçlar elde ettik. Dünya ekonomisinin daraldığı zorlu dönemlerde bile işimize, Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve sosyal refahına yönelik yatırımlarımızı sürdürdük. Tüm bu hazırlıklar sayesinde, altyapı kalitemizi ve kapsamamızı dünya standartlarının üzerine çektik. Müşterilerimize sunduğumuz avantajlı tekliflerle ses ve mobil internet kullanımında çok güçlü bir ivme yakaladık. Akıllı cihazların pazardaki artan payı ve yaygınlaştırdığımız 3G altyapısı ile başlayan bu yeni dönemde, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik mobil servis ve uygulamalar ile hem iş modelimizi büyütebileceğimiz, hem de pazar lideri olarak güçlü markamız ile müşterilerimize daha da iyi imkanlar sunmaya devam edebileceğimiz için çok heyecanlıyız" dedi.

Ciliv, bu dönemde süregelen desteklerinden dolayı tüm Turkcell müşterilerine, çalışanlarına, iş ortaklarına ve hissedarlarına teşekkür etti.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atak, büyük, turkcellden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intel'den büyük atak! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 02 Mayıs 2010 13:37
Mynet'ten Büyük Atak !!! Insua Haber Arşivi 7 17 Aralık 2007 17:17