IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2011, 03:20   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell Teknoloji ile her şey cepte




Dünya klasmanında yazılım geliştirmeyi en önemli odağı haline getiren Turkcell Teknoloji, yazılım alanında dünyada ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. NFC (Yakın Alan İletişim) teknolojileri konusunda Türkiye ve dünyadaki potansiyeli yıllar öncesinden fark eden Turkcell Teknoloji; başta Turkcell olmak üzere tüm finansal ve ticari kuruluşların, yerel yönetimlerin ve kamunun kullanabileceği bir teknolojik altyapı geliştirdi. Hayata geçirilen sistemin bir diğer başarısı da bilgilerin operatör dahil herkesten gizlenmesinde yatıyor: Turkcell Teknoloji’nin geliştirdiği sistem sayesinde kredi kartı bilgileri, SIM kartın sahibi GSM operatörü tarafından dahi görülemiyor, sadece alışveriş sonrasında banka tarafından onaylanabiliyor.
Turkcell Teknolojileri
Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, üretilen NFC Gateway (Yakın Alan İletişimleri Geçidi) çözümü hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: "Tüm dünya, mobil ödeme uygulamalarını hayata geçirmek için kredi kartını telefonla birleştirmenin yollarını aradı. İlk uygulamalarda kredi kartı bilgileri telefonların kendi üzerinde veya hafıza kartları üzerinde tutulmaya çalışılsa da bu çözümlerin hiçbiri standart haline dönüşemedi ve güvenliği hep sorgulandı. Yazılım mühendislerimiz bu noktada devreye girerek yine dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve tek bir SIM karta güvenli bir şekilde birden fazla kredi kartı uygulamasının yüklenebilmesini sağladı. Böylece sadece cep telefonu taşıyarak her türlü kredi kartı ödemesi yapılabilir hale getirdi."
Turkcell Teknoloji işlemleri
Bir başka deyişle SIM kartlar, kredi kartının üstündeki minik çiplerin işlevini üstleniyor. Bu altyapı sadece kredi kartlarının SIM kartı üzerine taşınmasıyla sınırlı olmayıp cebimizde bulunan tüm plastik kartların (loyalty ve benzeri) ve akıllı çipler üzerinden verilen bilet, kupon, taşımacılık, kimlik, güvenli erişim fonksiyonlarının, e-kent ve e-devlet uygulamalarının SIM kart üzerinden güvenli bir şekilde verilmesine olanak sağlamaktadır. İlk çalışmaları 2008 yılında başlayan SIM kart teknolojilerine yönelik çalışmalarımız bugün Turkcell'i tüm dünyada teknoloji alanında ayrıcalıklı bir konuma taşıdı.
Turkcell SIM Kart Teknolojileri
Turkcell Teknoloji'nin SIM kartlar üzerindeki uzmanlığının bu çözümün üretilmesindeki önemine değinen İncedayı, "Bilindiği gibi tüm SIM kartları parmak izi gibi kişiye özeldir. SIM kartları, kullanıcı bilgilerini, gönderilen mesaj ve konuşmaları şifreleyerek kullanıcıyla dış dünya arasında bir güvenlik duvarı oluşturuyor. Turkcell Teknoloji olarak, birden fazla bankanın kredi kartı bilgilerini aynı SIM kart üstünde güvenli ve şifreli bir alana yerleştirerek hem bu bilgilerin daima kullanıcıların yanı başında olmasını hem de cep telefonu numarasıyla eşleşmesini sağladık" dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cepte, teknoloji, turkcell, åÿey, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cepte IRC Keyfi Deep Uygulamalar 8 26 Eylül 2012 14:15
Cepte 64 çekirdek! Spy Cep Telefonlar 0 12 Ekim 2011 13:01
HTC'den cepte bir ilk! Slipknot Cep Telefonlar 0 08 Aralık 2010 14:40
Cepte yasal Mp3'ler! Slipknot Turkcell 0 25 Haziran 2010 13:45