IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2012, 19:26   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4G hızıyla sokakta test yaptı!




Dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetleri için tüm dünyada test çalışmaları sürerken Turkcell de Türkiye’de dünya pazarındaki bu trendi takip ederek “sokağa” çıktı.
Turkcell, Ericsson’un Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) aldığı izinle şebekesinde LTE testi için yeni bir adım daha attı. Turkcell, Kartal-Maltepe arasında LTE’yi (Long Term Evolution) hareket halinde test etti.
Yeni teknolojileri Türkiye ile tanıştırma konusunda öncü Turkcell, Kartal’da bulunan Turkcell Plaza’da düzenlediği bir basın toplantısı ile Turkcell’in 3G altyapısındaki yatırımları ve mobil teknolojilerin geleceğine ilişkin gelişmeleri anlattı. Toplantının ardından, Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Turkcell mühendisleri ve basın mensupları ile birlikte dış mekanda vehareket halinde 4G testini gerçekleştirdi.

Terzioğlu: “Teknolojideki liderliğimizi yeni teknolojileri deneyimleyerek pekiştiriyoruz”

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 4G/LTE teknolojisinin “gerçek hayatta” denenmesine ilişkin şunları söyledi: “Mobil internet kullanımının giderek yaygınlaşmasıyla birlikte yüksek bant genişliğine yönelik ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Turkcell olarak biz, yüksek hızda mobil erişim ihtiyacını geleceğin teknolojilerine öncülük ederek karşılamakta kararlıyız. Uzun yıllardır geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyoruz. Dünya Ekonomik Forumu ve INSEAD raporuna göre, nüfusa göre kapsama oranına bakıldığında mobil iletişim altyapısında dünya ülkelerinin en iyisiyiz. Ericsson’un 53 ülkede 639 farklı 3G santralinde yaptığı ölçümlere göre data indirme hızımız ile dünyanın en hızlı operatörüyüz. Yaptığımız 3G yatırımları sayesinde şu anda dünyada ticari LTE şebekelerinin verdiği hızların da ötesine geçebilecek durumdayız ve Türkiye’de 168 Mbps data hızına ulaşabilecek tek operatörüz. Yüksek data hızlarına ulaşmak için ise fiber altyapı ihtiyacı her geçen gün daha büyük önem kazanıyor. Şu anda Turkcell Şebekesinin %85’i Turkcell Superonline üzerinden geçiyor. Şimdi ise Ericsson ile birlikte 4G’yi laboratuvar ortamından çıkararak, gerçek hayatta test ettik. Teknolojideki liderliğimizi yeni teknolojileri deneyimleyerek pekiştiriyoruz. Geleceğin teknolojilerinin resmi olarak hayata geçmesini beklemeden, 3G’deki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek, Turkcell’lilerin memnuniyeti için çalışmaya devam edeceğiz.”

Turkcell, 2009 yılında Ericsson ile Türkiye’deki ilk LTE denemelerini laboratuvar ortamında gerçekleştirmiş ve 170 Mbps hıza ulaşmıştı. Turkcell, şimdi LTE test çalışmalarını bir adım daha öteye götürerek. LTE’yi basın önünde ilk kez sokakta ve mobil olarak test etti. Turkcell’in Ericsson ile birlikte yaptığı, 4G’yi günlük hayatta deneyimleyen test için şu anda ticari pazarlarda bulunan ve en yüksek hıza sahip 100 Mbps kapasiteli modemler kullanıldı.Test güzergahı üzerindeki Turkcell istasyonlarına entegre edilen LTE şebekesinden alınan sinyaller ile, bu şebeke üzerinden verilebilecek servisler test edildi. Test esnasında, aynı anda HD bir vidyo indirilirken, bir başka yüksek çözünürlüklü vidyonun ise eş zamanlı yüklemesi yapıldı. Bu işlemler yapılırken ise, HD kalitesinde bir başka bir vidyo çevrimiçi olarak kesintisiz izlenebildi.

Mobil bağlantı, yüksek kapasite, gecikmesiz yayın

Testin bir diğer parçası da, 4G üzerinden eş zamanlı vidyo izlenmesi ve HD vidyo konferans aracılığıyla şebekenin tepki süresinin ve kapasitesinin denenmesi idi. Hareket halindeki Turkcell Otobüsü ile Turkcell Kartal Plaza’daki test odası arasında, LTE şebekesi üzerinden bağlantı kuruldu. Hareket halindeki otobüste bulunan LTE kullanıcısı, test odasındaki bir başka LTE kullanıcısının internete çevrimiçi yolladığı bir HD vidyo içeriğine erişti ve farklı her iki mekandaki katılımcılar aynı anda bir HD vidyo izledi ve bu sırada mekanlar arasında HD vidyo konferans gerçekleştirildi. 4G Hızları, diğer teknolojilerde de olduğu gibi konuma ve hücresel verilere göre değişiklik gösteriyor. 1 Gbps’ye varan hızlar ise LTE Advanced teknolojisi ile gelecekte görülebilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4g, hızıyla, sokakta, test, yaptı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık