IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2012, 22:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell Maxipro5




Turkcell'in biten T serisinin üzerine gelen 2. telefon olan MaxiPRO5, şirketin piyasaya kendi markasıyla sürdüğü en güçlü akıllı telefon.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gökhan Menge - - Bundan yaklaşık beş ay kadar önce, TeknoKulis Türkiye'ye Turkcell'in yeni telefonu olması beklenen Huawei Honor üzerinden şekillenecek Turkcell T30 modelini tanıtmıştı. Turkcell T30 ve T21 isimli modellerin tanıtılmasını beklediğimiz 13 Temmuz günü görüştüğümüz Turkcell'den dostlarımız bile bu cihazlardan Turkcell T30 ve Turkcell T21 olarak bahsediyorlardı, fakat Turkcell hepimizi ters köşeye yatırıp, T serisini bitirdiğini ilan etti ve sadece T21 olarak anılan Turkcell MaxiPLUS5'i tanıttı.

Bizim asıl beklediğimiz model olan Turkcell T30, ya da yeni adıyla Turkcell MaxiPRO5 ise geçtiğimiz günlerde Turkcell'in düzenlediği iftarda Türk basınına tanıtıldı. Biz de hem lansmanı yerinden takip ettik, hem de cihazı aynı gün edinip incelemeye başladık.

Dün Turkcell MaxiPRO5'in kutusunun içinde neler olduğuna bakmıştık. Gelin şimdi de Turkcell'in şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en güçlü ve iddialı cihaz olan Turkcell MaxiPRO5'e gelin daha yakından bakalım.

Tasarım

Daha önce de dediğimiz gibi Turkcell'in Huawei ile ortaklığı sonucunda cihaz Huawei Honor modeli üzerinden şekillenmiş ve Turkcell'in isteklerine göre düzenlenmiş.

Turkcell MaxiPRO5 boyutuna göre ortalama bir ağırlık ve kalınlığa sahip. 4 inçlik ekrana sahip cihaz elinize rahatlıkla oturuyor ev baş parmağınızla ekranın her tarafına rahatlıkla uzanabiliyorsunuz. Cihaz sol elinize tam olarak yerleşip, rahatlıkla kullanılabiliyor (Araştırmalara göre cep telefonu kullanıcılarının büyük kısmı cihazlarını sol el ile kullanıyor). Fiziksel tuş bulunmuyor Turkcell MaxiPRO5'te, bunun yerine cihazın ekranının alt kısmında 4 adet dokunmatik tuş var: Home (Ana ekran), menü, geri ve arama tuşu.

Apple genelde her akıllı telefon üreticisini "Tasarımı bizden çaldınız" diye suçlamasına rağmen, şimdiye kadar incelediğim akıllı telefonlar arasında iPhone'a en çok benzeyen cihaz olan Huawei Honor şimdiye kadar dava edilmedi. Cihazın hoparlörünün ve ön kamerasının bulunduğu üst taraf Apple cihazların aynısı. Ön taraftaki tek eksik ise alt taraftaki Home tuşu. Arka kapakta ise şık bir Turkcell logosu ve Turkcell MaxiPRO5 yazısı bulunuyor.

Şık, zarif tasarım

Genel olarak oldukça şık ve zarif bir tasarıma sahip Turkcell MaxiPRO5. Fiziki olarak oldukça iyi görünen cihazın "iç güzelliği" ise oek de etkileyici değil. Turkcell'in artık her cihazında gördüğümüz arayüzü Android 4.0.3'e de uyarlanmış, fakat ekstra bir ekleme yapılmamış. Örnek olarak ana sayfalar Turkcell görünümündeyken Ayarlar ekranı safkan Android 4.0 arayüzü olarak kalmış. Şahsen Android 4.0'ın arayüzünü ve ayrıca Turkcell'in de arayüzünü beğenmeme rağmen, biraz ordan, biraz burdan görüntüsü olmamış.

Kilit ekranında ise ilk olarak HTC cihazlarda gördüğümüz ve daha sonra her markanın kendi isteği doğrultusunda düzenlediği hızlı erişim tuşları bulunuyor. Doğrudan çağrılar, mesajlar, kamera ya da standart ana ekrana ulaşabiliyoruz.

Turkcell'in kendine has bir kaç wigdetı da var cihazda. Turkcell Gündem widgetı, Android cihazlarımızın ana ekranının değişmezi saat ve hava durumu widgetlarının yerini alıp, buna bir de kendi seçtiğimiz kaynaklardan sonhaberleri gösterme özelliğini ekliyor. Gündem dışında Turkcell'in bir de İşim / Özelim için hazırladığı widgetlar var, ki bunlara daha sonra detaylı değineceğiz.

Performans

Turkcell MaxiPRO5, yazının başında dediğimiz gibi Turkcell'in şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en güçlü cihaz. 1.4 GHz hızında çalışan tek çekirdekli Qualcomm MSM8255T ve 512 MB RAM ile cihazın gayet rahat Android 4.0 çalıştırdığını söyleyebilirim. Ayrıca Turkcell tarafından aldığımız bilgiye göre hem Turkcell MaxiPLUS5 hem de MaxiPRO5bir kaç ay içerisinde Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi alacaklar. Turkcell MaxiPRO5 rahatlıkla Android 4.1'i de çalıştıracaktır.

Sony Ericsson Xperia Arc S ile aynı donanım

Daha önce TeknoKulis'te incelediğimiz Sony Ericsson Xperia Arc S ile Turkcell MaxiPRO5'in donanımı aşağı yukarı aynı. İkisi de aynı işlemciyi, grafik çipini, aynı miktar RAM'i ve aynı ekran çözünürlüğünü üzerinde taşıyor. Fakat performans olarak Android 4.0.3 kullanan Turkcell MaxiPRO5, Android 2.3.4 ile test ettiğimiz Xperia Arc S'i geride bırakıyor. Özellikle 3D performansını test ettiğimiz yazılımlarda MaxiPRO5'in bariz bir üstünlüğü oldu cihaza karşı.

Son zamanlarda piyasaya çıkan iddialı akıllı telefonlar (HTC One X, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia S) ile karşılaştırıldığında Turkcell MaxiPRO5'in puanları oldukça düşük gibi gözüküyor, fakat fiyat olarak bu cihazların fiyatının yarısından daha ucuza satıldığını söylemekte fayda var. Zaten fantastik 3D oyunlar oynamadıkça aralarındaki farkı görmek de olanaksız.

Grafik performansı, beklediğimizin çok üstünde çıktı MaxiPRO5'in. Daha önce aşağı yukarı aynı donanıma sahip cihazların en fazla 20 FPS'ye çıkabildiği grafik testlerinde MaxiPRO5 40 FPS'ye yakın sonuçlar aldı, bu da demek oluyor ki 3D oyunların da çoğunluğunu sinir bozucu seviyede frame atlamaları olmadan oynayabilirsiniz.

Yetersiz çözünürlük

Turkcell MaxiPRO5'in 4 inçlik ekranı 854 x 480 piksel çözünürlük sunuyor. Cihazın içerisindeki donanım, eminim ki ekran çözünürlüğünün biraz daha yüksek olmasına izin verirdi, fakat Sony Ericsson Xperia Arc S'te de aynı ekran çözünürlüğü kullanılmış tabii. İş için kullanılacak bir akıllı telefonda daha yüksek bir ekran çözünürlüğü daha iyi olabilirdi.

Artık akıllı telefonlardan beklediğimiz çok fazla özellik var. Bunlardan bir tanesi de iyi fotoğraf çekebilmesi. Turkcell MaxiPRO5, kendi fiyat sınıfındaki cihazların hepsinden daha iyi fotoğraf çekiyor, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. 8 MP'lik fotoğraflar çeken kameranın HDR özelliği de bulunuyor. Tabii MP sayısı ve HDR özelliği sizleri kesmediyse, sizler için Turkcell MaxiPRO5 ile çektiğimiz fotoğraflara da bir göz atabilirsiniz.

Özellikler

Genelde incelemelerde sıralamamız Tasarım, Özellikler ve Performans arabaşlıkları oluyor sırasıyla. Fakat Turkcell MaxiPRO5'i özel kılan, kendine has özellikleri ve Turkcell yazılımları. Bu yüzden bu seferlik Özellikler arabaşlığını sona koyuyoruz.

Android 4.0.3 üzerine Turkcell'in kendi arayüzü yüklü olarak gelen Turkcell MaxiPRO5, önceki bölümlerde söylediğimiz gibi bir kaç ay içerisinde Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini de alacak. (Turkcell ekibi 4.1 ile ilgili çalışmasına devam ediyor.) Cihaz üzerinde Android 4.0'ın tüm özelliklerinin yanında Turkcell'in özel uygulamalarını da kullanabiliyorsunuz.

Turkcell ayrıca cihaza son zamanlarda sürekli tartışmalarını duyduğumuz ve Apple'ın da sonraki cihazlarda ekleyeceği tam Türkçe F klavyeyi eklemiş. Ayrıca her ne kadar bizler şimdilik yaygınlaşmayan NFC özelliğini kullanamıyor olsak da, MaxiPRO5'ye NFC özelliği bulunuyor. Turkcell özellikle NFC ödemelerin yaygınlaşması için belediyeler, özel şirketler ve devlet ile sürekli dirsek temasında bulunuyor.

Turkcell Uygulamaları

Turkcell T-Market uygulaması bildiğiniz gibi Turkcell'in alternatif uygulama marketi. T-Market üzerinden, Google Play'de ücrteli olan uygulamaları bile ara ara ücretsiz olarak alabiliyorsunuzü, bu yüzden takip etmekte fayda var. Ayrıca ekstra olarak telefonun içerisinde yüklü gelen Uygulama Paketleri bağlantısına tıkladığınızda Turkcell'in hazırladığı uygulama paketlerini tek tıkla indirebiliyorsunuz. Örnek olarak Oyunlar paketinin içerisinde Angry Birds, Bubble Pop, Okey gibi uygulamaları, Araçlar paketinde Battery Booster ve Memory Booster uygulamalarını ya da Haber paketinde Pulse, Mynet, Ntvmsnbc uygulamalarını tek tık ile indirebiliyorsunuz.

Turkcell Müzik uygulaması ile cihazınızda müzik dinleyebilir, Turkcell TV ile televizyon izleyebilir, Turkcell ----- ile popüler -----ları ya da dizileri cep telefonunuzdan izleyebilir, Güncel ile sonhaberleri anında cep telefonunuza alabilirsiniz.

Müzik demişken, Turkcell MaxiPRO5'te FM radyo bulunmuyor. Kişisel olarak bunu bir eksiklik olarak görüyorum, çünkü genelde trafiğin en yoğun olduğu sabah 8 - 9 ve akşam 18 - 19 saatleri arasında radyolar en iyi DJ'lerini yerleştirip güzel programlar sunuyorlar. İnternet bağlantımdan radyo için yemek istemem şahsen.

MaxiPRO5 bir iş telefonu olarak görüldüğü için güvenlik de ön plandaki konulardan bir tanesi. Turkcell Yedek ile telefonunuzun yedeğinin Turkcell tarafından saklanmasını sağlayabilir ya da Telefon Yöneticisi ile kaybolma / çalınma halinde cihazınıza uzaktan erişim sağlayabiliyor, cihazı silebiliyorsunuz.

İşim / Özelim

Turkcell'in MaxiPRO5 ile ilgili üzerinde durduğu en önemli konu yeni İşim / Özelim uygulaması. Bu uygulama sayesinde cihazınızda 2 farklı kullanıcı profili bulundurabiliyorsunuz. Standart olarak cihazınız, kişisel kullanımınız ön planda olarak açılıyor. Burada kişisel Facebook, Twitter hesaplarınız, kişisel e-postanız gibi kısacası tüm özel hayatınızı, normal bir akıllı telefonda kullandığınız gibi kullanıyorsunuz. İşim / Özelim'in içerisine girdiğinizde ise iş hayatınızda kullandığınız e-postanız, ajandanız ve diğer işinize yarayabilecek uygulamaları kullanabiliyorsunuz.

İşim / Özelim kurduğunuz cihazınızda, bu özelliği kullanabilmek için SIM kilidiniz ya da standart tuş kilidine koyduğunuz güvenlik dışında bir de İşim / Özelim'e girmek için bir güvenlik belirliyorsunuz. Bu isterseniz sayısal bir kod, isterseniz bir tuş kilidi açma paterni olabiliyor.

Bu iş uygulaması tabii ki iş hayatının gerekleri düşünülerek hazırlanmış, fakat cihazda bir nevi çift kullanıcı yaratmanıza rağmen özelleştirme kısmı eksik kalmış. Örnek olarak ben cihaza e-postamı ve iş ihtiyaçlarımı yerleştirdikten sonra kafamda "Ekstra bir Facebook daha kurayım, buradan TeknoKulis'in FB hesabını yönetirim" diye düşünmüştüm, fakat bu mümkün değil. Sadece İş hesabınızda çalışacak özel uygulamalar kuramıyorsunuz.

Sonuç

Turkcell MaxiPRO5, Turkcell markasıyla piyasaya sürülen en iyi cihaz. Cihazın fiyat / performans oranını yükselten en bariz özelliklerin başında 8 MP'lik başarılı kamerası geliyor. Ayrıca başka hiç bir markada bulamayacağınız Turkcell uygulamaları da yine MaxiPRO5'i Türk piyasayasındaki rakiplerinden bir adım öne taşıyor. İşim / Özelim uygulaması ile akıllı telefonunuzda iş hayatınız ve özel hayatınız arasında keskin bir çizgi çekip, birbirine karışmalarını engelleyebiliyor ayrıca işinizle ilgili bilgilerinizi güvende tutabiliyorsunuz.

Keşke Turkcell yazı içinde bahsettiğimiz bir kaç konuda daha özenli davransaydı da bizler de "İdeal telefon budur" diyebilseydik.

__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Eylül 2012, 22:38   #2
Çevrimiçi
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Turkcell Maxipro5




android işletim sistemini haketmeyen bir telefon...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
maxipro5, turkcell


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkcell Maxipro5 Kızın1i Turkcell 0 21 Eylül 2012 22:24
Turkcell 5TL'ye 100 TL Yunus Turkcell 0 07 Ocak 2011 14:29
Turkcell Fake Mazhochist Güvenlik Açıkları 19 16 Mayıs 2005 14:35