![]() |
Sivri Biber Turşusu 1 kg sivri biber 1 demet maydanoz kökü 5 su bardağı su 5 su bardağı sirke 6 diş sarmısak,dövülmüş 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarmısak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın. Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın. |
Cevap: Sivri Biber Turşusu Acı olur biber turşuları ya : ) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk