28 Eylül 2009, 16:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zahter turşusu Malzemeler: 3 demet taze zahter 2 bardak zeytinyağı 1 kaşık biber salçası 10 diş dövülmüş sarımsak 3 limon suyu 2 kaşık tuz Yapılışı: Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüyoruz.Ben 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçte.Zeytinyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza dolduruyoruz.Ertesi günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale geliyor.Uzun süre buzdolabında bu şekilde muhafaza edebiliriz.Acı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
tursusu, turşusu, zahter |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Zahter mucizesi | System | Sağlık Köşesi | 0 | 10 Eylül 2011 21:45 |
Zahter üfeleme (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:08 |
Zahter salatası (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 17 Kasım 2010 18:06 |
Zahter (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:57 |