07 Aralık 2011, 20:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lorlu Biber Turşusu Malzemeler. 15 çarliston biber ½ kg lor peyniri Kekik (varsa taze) Kırmızı pul biber 3 diş sarımsak Zeytinyağı, tuz Yapılışı. Biberleri yıkayıp saplarını, sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz. Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz. Bir tabakta lor peyniri, kekik, kırmızı biberi karıştırıyoruz. Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz. Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları, tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz. Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz. | |
|
Etiketler |
biber, lorlu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Közlenmiş Biber Turşusu | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 01 Mayıs 2010 15:22 |
Soslu Biber Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 26 Mart 2009 05:54 |
Biber Ve Domates Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:19 |
Doldurulmuş Biber Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:16 |
Kolay Biber Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:08 |