IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Haşlama Turşu (https://www.ircforumlari.net/tursular/482740-haslama-tursu.html)

Burce 17 Mayıs 2012 03:54

Haşlama Turşu
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
  • 1 KG sivri biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür.
Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır.
Kaynayan suyun içine biberler eklenir.
Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır.
Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır.
Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır.
Soğuyunca buzdolabında saklanır.

Dipnot Mesajı: Bu turşu,acı biber sevmeyenler için çarliston biberden de yapılabilir.Ayrıca yapıldıktan hemen sonra yenebilmesi açısından da pratik ve lezzetli bir turşu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk