17 Mayıs 2012, 03:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haşlama Turşu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Tarif: Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür. Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır. Kaynayan suyun içine biberler eklenir. Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır. Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır. Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır. Soğuyunca buzdolabında saklanır.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
haşlama, turşu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Haşlama içli köfte (ikbebet) (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:04 |
Ekşili Cevizli Haşlama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:14 |
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |
Gerdan Haşlama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:28 |