Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2012, 03:54   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haşlama Turşu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
  • 1 KG sivri biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür.
Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır.
Kaynayan suyun içine biberler eklenir.
Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır.
Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır.
Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır.
Soğuyunca buzdolabında saklanır.

Dipnot Mesajı: Bu turşu,acı biber sevmeyenler için çarliston biberden de yapılabilir.Ayrıca yapıldıktan hemen sonra yenebilmesi açısından da pratik ve lezzetli bir turşu.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan