17 Mayıs 2012, 03:54
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Haşlama Turşu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 KG sivri biber
- 1 su bardağı sirke
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
Biberlerin sapları ve ucu kesildikten sonra ikiye bölünür.
Diğer tarafta 6 bardak suyun içine sirke,sıvıyağ,tuz ve sarımsaklar eklenerek ocakta kaynatılır.
Kaynayan suyun içine biberler eklenir.
Yaklaşık 10 dakika biberlerin rengi değişene kadar sürekli alt üst edilerek haşlanır.
Biberlerin rengi sararınca ocağın altı kapatılır.
Sıcakken suyu ile birlikte kavanoza konur ve ağzı kapatılır.
Soğuyunca buzdolabında saklanır.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |