![]() |
Ispanak Kökü Turşusu Malzemeler 1 kg ıspanak 1-2 su bardağı üzüm sirkesi (sirke yerine koruk suyu da olabilir) 3 diş sarımsak Tuz Yapılışı Ispanak ayıklanıp kök ve sap kısımları ayrılır. Ufak doğranır. (Ispanağın yapraklarını zeytinyağlı yemek yapabilir veya börekte kullanabilirsiniz) Bol suda yıkanır. Ben biraz suda bekletiyorum. Yıkanıp süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su koyularak haşlanır. Haşlandıktan sonra ocaktan alınır ve süzülür. Üzerine sirke eklenir. Sarımsaklar dövülerek (veya sarımsak rendesi ile rendelenerek) tuz ile birlikte eklenir. Karıştırılır. 20-30 dk sonra servis yapılır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk