IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07 Ağustos 2013, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çağla Turşusu




Malzemesi:
-1 kg. çağla (yapraklı toplanmış)
-tuz
-500 mi. sirke (2 su bardağı)
-60 mi. zeytinyağı (4 çorba kş.)

Yapılışı:
1.Çağlaları yıkayıp süzdürün. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Çağlaları içine atıp bir taşım kaynatın ve bir süzgece çıkarın.
2.Haşlanmış çağlaları kavanozlara dolduran. Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın. Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın. Üzerini bir parmak aşacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3.Turşuyu 40 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
Çağla, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlı Çağla Liaaa Zeytinyağlılar 0 04 Mayıs 2012 15:34