IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Acılı Ezme Turşu (https://www.ircforumlari.net/tursular/590978-acili-ezme-tursu.html)

Burce 23 Mayıs 2014 23:55

Acılı Ezme Turşu
 
  • 3 kg domates
  • yarım kg cin biberi
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • tuz
Domateslerin kabuğu soyulur, rendelenir veya küçük küçük doğranır. Sarımsaklar soyularak doğranır. Biberlerin yarısının ucu kesilir (Hepsi kesilirse çok acı olabilir). Tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak kavanoza doldurulur. Kavanozların çok doldurulmaması gerekir, çünkü bir miktar taşabilir. İsteğe göre maydanoz da ilave edilebilir. Domatesler bir süre üste çıkıp suyu aşağı inecektir. Bu sebeple kavanoz ara sıra çalkalanır. Bir süre sonra bu işleme gerek kalmaz. 2-3 hafta sonra turşumuz hazır, afiyet olsun :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk