IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mayıs 2014, 23:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acılı Ezme Turşu




  • 3 kg domates
  • yarım kg cin biberi
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • tuz
Domateslerin kabuğu soyulur, rendelenir veya küçük küçük doğranır. Sarımsaklar soyularak doğranır. Biberlerin yarısının ucu kesilir (Hepsi kesilirse çok acı olabilir). Tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak kavanoza doldurulur. Kavanozların çok doldurulmaması gerekir, çünkü bir miktar taşabilir. İsteğe göre maydanoz da ilave edilebilir. Domatesler bir süre üste çıkıp suyu aşağı inecektir. Bu sebeple kavanoz ara sıra çalkalanır. Bir süre sonra bu işleme gerek kalmaz. 2-3 hafta sonra turşumuz hazır, afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acılı, ezme, turşu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ezme Turşu YapraK Turşular 2 23 Aralık 2021 22:46
Acılı ezme YapraK Soslar 1 19 Mayıs 2013 00:20
Türk mezeli acılı ezme brusetta Zen Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 01 Nisan 2012 22:33
Acılı Ezme - Oktay Usta YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:05
Nar Ekşili Acılı Ezme YapraK Salatalar Mezeler 0 22 Mart 2009 19:27