IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ağustos 2014, 22:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Levrek Turşusu




Üç dört kilo levreği ayıklayarak pullarını iyice kazıyınız.
İnce ince tirfil yapınız.
Sonra bu doğranmış balıkları tuzlayınız.
Tuzunu alarak ovduktan sonra bunları tavaya koymuş olduğunuz kızgın zeytinyağı içinde iyice kızartınız.
Balık parçaları kıtır kıtır olunca bir kevgirle yağını süzünüz.
Bir gün önceden az suda ıslatmış olduğunuz safranı bir astar içine koyup sıkarak süzünüz.

Çıkan suyu 2 - 3 kilo sirke ile bir iki taşım kaynatınız.
Birkaç gram tarçın 3 - 4 tane karanfili 1 - 2 tane kakule ile havanda dövüp eleyiniz. (Eğer arzu ederseniz birkaç baş sarmısağı diş diş ayıklayıp her birini 4-5 parça ediniz).
Mersin defne biberiye turunç ve limon yapraklarından bulduğunuzu birbirine karıştırınız.
Önce yapraklardan birazını sırlı bir kavanozun içine döşeyip üzerine bir sıra balık tirfili diziniz.

Üstüne karışık bahardan ekiniz. Yine ikinci sıra yaprağı döşeyiniz üstüne karışık bahardan ekiniz. Böylece bir kat balık bir kat yaprak döşeyerek ve üstüne de baharat ekerek istiflemeğe devam ediniz.

Her sıraya birkaç tane karabiber ve arzu edilirse çam fıstığı ve doğranmış sarımsakları arasına serpiniz.

Bu şekilde istif yaparak kavanoz dolunca hazırlanmış az tuzlu sirkeyi kavanozun üstüne çıkıncaya dek doldurunuz.
Üstüne baskı tahtasını ve hafif taşı bastırması için koymayı unutmayınız. Bu balık turşusu birkaç gün içinde olur.

Not: Hemen yemeğe başlayabilirsiniz. Turşu yapmak üzere aldığınız levreklerin kışın yağlı olduklarından turşusu çok nefis olur. Yalnız bir aydan fazla dayanmaz. Hemen yemeğe ve bir ay içinde turşuyu bitirmeğe gayret etmelidir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
levrek, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
Güveçte Levrek Elysian Deniz Ürünleri 0 15 Mart 2014 10:20
Pırasalı Levrek N999 Haber Arşivi 0 06 Şubat 2012 16:15
Levrek Avcılığı Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:36