IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Nektarin çağlası turşusu (https://www.ircforumlari.net/tursular/814700-nektarin-caglasi-tursusu.html)

vioLeta 08 Nisan 2019 22:01

Nektarin çağlası turşusu
 
Müjgan Yurtseven'den hazırlaması pratik, tek başına veya salataların üzerinde garnitür olarak kullanabileceğiniz çağla turşusu tarifi!

Nektarin, şeftali veya kayısı çağlalarından herhangi biriyle yapabileceğiniz leziz turşu için çağlaların iç çekirdeklerinin sertleşmemiş ve küçük boyda olanlarından seçmenizi öneririm.

Malzemeler:
- 750 gr nektarin çağlası
- 1 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu
- 10 diş sarımsak
- 3 dilim limon
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
- 1,5 litrelik cam kavanoz


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yapılışı:
1) Çağlaları bol suda yıkayıp kenarlarına bıçakla çizikler atın.

2) Kavanoza çağlaları, aralara sarımsaklar ve limon dilimlerinden 2 tanesini yerleştirin.

3) Kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin, kaynar suyu çağlaların üzerini aşacak gibi ilave ederek en üstüne bir dilim limonu yerleştirin, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin (soğuyana kadar bu şekilde bekletin).

4) Serin ve kapalı dolapta yaklaşık 10 gün sonra çağla turşusu yemeye hazır hale gelecektir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Afiyetle tüketmeniz dileğiyle..


- Müjgan Yurtseven -


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net