IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Nisan 2019, 22:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nektarin çağlası turşusu




Müjgan Yurtseven'den hazırlaması pratik, tek başına veya salataların üzerinde garnitür olarak kullanabileceğiniz çağla turşusu tarifi!

Nektarin, şeftali veya kayısı çağlalarından herhangi biriyle yapabileceğiniz leziz turşu için çağlaların iç çekirdeklerinin sertleşmemiş ve küçük boyda olanlarından seçmenizi öneririm.

Malzemeler:
- 750 gr nektarin çağlası
- 1 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu
- 10 diş sarımsak
- 3 dilim limon
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
- 1,5 litrelik cam kavanoz



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yapılışı:
1) Çağlaları bol suda yıkayıp kenarlarına bıçakla çizikler atın.

2) Kavanoza çağlaları, aralara sarımsaklar ve limon dilimlerinden 2 tanesini yerleştirin.

3) Kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin, kaynar suyu çağlaların üzerini aşacak gibi ilave ederek en üstüne bir dilim limonu yerleştirin, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin (soğuyana kadar bu şekilde bekletin).

4) Serin ve kapalı dolapta yaklaşık 10 gün sonra çağla turşusu yemeye hazır hale gelecektir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Afiyetle tüketmeniz dileğiyle..


- Müjgan Yurtseven -

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çağla, çağla turşusu, garnitür, kayısı, mÜjgan, nektarin, turşu, yurtseven, şeftali


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
El turşusu (osmaniye) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:20
Şeftali ve Nektarin Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:25
El Turşusu YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:50
Yaz Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:14