15 Aralık 2008, 23:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yaz Turşusu Malzemeler 1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.) 4-5 Diş sarmısak 1 Demet dereotu 3-4 Sap asma filizi 8-9 Adet körpe asma yaprağı 1 Kahve fincanı sirke Yeterince tuz Hazırlanışı Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz. İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın. Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir. Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin. Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin. Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun. Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın. 2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın. Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın. Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir. NOT : Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
tursusu, turşusu, yaz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çilek Turşusu | Cappy | Turşular | 0 | 21 Ocak 2015 14:41 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Hıyar Turşusu | Liaaa | Turşular | 6 | 21 Şubat 2012 10:38 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |