IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Patlican Tursusu Tarifi (https://www.ircforumlari.net/tursular/853808-patlican-tursusu-tarifi.html)

oneofgirl 07 Ağustos 2013 18:03

Patlıcan Turşusu
 
Malzemeler:
2 Kilogram Turşuluk Patlıcan
1 Baş Lahana
1 Adet Havuç
3 Adet Salçalık Kırmızı Biber
15 Dal Kereviz
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Baş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kaya Tuzu
Yeteri kadar Su

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin. Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya; her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip, suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin.

Sarya 15 Ocak 2020 13:42

Patlican Tursusu Tarifi
 
Patlican Tursusu Tarifi

Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
25 dakika
Patlican Tursusu Malzemeleri
3 kilo patlıcan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nohut
1 kaşık taze karabiber (tohum)
Suyu için:
1 yemek kaşığı limon tuzu,
5 yemek kaşığı kaya tuzu,
5 litre su,
4 su bardağı sirke,
2 yemek kaşığı şeker.
Patlican Tursusu Nasıl Yapılır?
Patlicanlarimizi yikayip parmak uzunlugunda doğrayın.
Patlıcanları 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğuk suyun içine alın.
2-3 kez suyunu değiştirin ve kavanoza yerleştirin.
Nohutları da kavanoza ekleyin.
Turşu suyu için malzemeleri karıştırın bir talım kaynatın.
Kavanoza boşaltın.

vioLeta 15 Ocak 2020 16:17

Cevap: Patlican Tursusu Tarifi
 
Patlıcanlı şeyler yiyemiyorum
Sevenlere yapanlara afiyet olsun

Eva 15 Ocak 2020 16:20

Cevap: Patlican Tursusu Tarifi
 
turşusu mu hiç yemedim.
Bi görsel de aramadım değil neyse görsem de yemem zaten :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk